IKT

Milliardgevinst i Irland

6. feb. 2001 - 10:45

Telenor har meddelt British Telecommunications plc (BT) at selskapet vil utøve sin rett til å selge Telenors 49,5 prosent eierandel i det irske mobilselskapet Esat Digifone til BT.

Transaksjonen forventes å være gjennomført i løpet av mars i år og vil gi en gevinst på om lag 10,1 milliarder kroner før skatt basert på dagens valutakurser. Telenor har siden 1996 investert i alt NOK 958 millioner i Esat Digifone.

Telenor kjøpte 40 prosent av Esat Digifone i 1996. Denne andelen ble senere økt til 49,5 prosent. Etter at BT i januar i fjor overtok morselskapet Esat Telecom, ble det inngått en avtale med BT som blant annet ga Telenor rett til å selge sin andel i Esat Digifone til BT til en avtalt pris.

– Dette er antakelig den største gevinsten noe norsk selskap har tatt ut på en utenlandsinvestering, sier konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor i en kommentar til Esat-transaksjonen.

– Tar vi med gevinsten ved salg av Telenors andel i Viag Interkom tidligere i år, har Telenor hentet hjem en total gevinst på over 20 milliarder kroner før skatt på sine investeringer i utlandet, sier Hermansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.