Milliard-kontrakter ut på anbud

Milliard-kontrakter ut på anbud
TATT TID: - Gudrun-reservoaret er svært komplisert og derfor har det tatt lang til å utvikle og få planene godkjent av partnerne, sier prosjektleder Einar Erfjord i Statoil. Bilde: Tormod Haugstad

Statoil har levert plan for utbygging og drift (PUD) for Gudrun–feltet til Olje- og energidepartementet for godkjenning.

– Jeg er svært glad for at vi endelig kan levere inn en helhetlig plan på vegne av hele partnerskapet i Gudrun-lisensen, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge i en pressemelding.

Vil ha godkjenning i vår

Målet er at utbyggingen godkjennes i vårsesjonen.

Total kan det dreie seg om kontrakter på rundt 20 milliarder kroner som skal ut på anbud før sommeren. Statoil har allerede plassert en kontrakt, stålunderstellet til Aker Solutions Verdal. Kontraktene for dekket sendes ut på anbud så snart de er klare.

Dekket er en kopi av Kvitebjørn, men uten borepakke, da Statoil vil bruke en oppjekkbar rigg til å foreta boringen av brønnene. Boligkvarteret er derfor noe mindre. Forprosjekteringen på dekket er gjort av Aibel, som også bygget Kvitebjørn ved verkstedet i Haugesund.

Får strøm fra Sleipner

Flere verksteder vil konkurrere om kontrakten på dekket. Det er ventet at Aker Solutions Stord vil levere anbud, samt at Bergen Group vi kunne tilby bygging ved verftet i Stavanger (gamle Kværner Rosenberg).

Gudrun–plattformen vil få strømforsyning fra Sleipner – plattformene. Selve utbyggingen er klar i 2014, da feltet settes i produksjon.

Gudrun–feltet inneholder om lag 132 millioner fat oljeekvivalenter. Det ligger rundt 55 kilometer nord for Sleipner. Rettighetshavere er Statoil, Marathon Petroleum og GDF Suez.

Les mer om: