SAMFUNNPOLITIKK

–Miljøvernere vil ha kjernekraft

29. feb. 2008 - 12:19

Han mener energimangelen i verden og CO 2-problematikken vil tvinge miljøorganisasjonene til å støtte kjernekraft.

Les også: Blix: Kjernekraft er løsningen

Professoren har ingen tro på at vindkraft og CO 2-rensing vil løse energiproblematikken.

Monner ikke

– Vindkraft bidrar for lite. Det trengs uendelig mange vindturbiner for å erstatte en kjernekraftreaktor. Og når man ser en massiv motstand mot vindparker allerede i dag, er det vanskelig å forestille seg at denne utbyggingen kan bli så veldig omfattende. CO 2-rensing blir altfor dyrt til at det blir viktig i den store sammenhengen, sier Samseth.

Vil overvåke

Han tror miljøorganisasjonenes nye rolle blir å overvåke at mest mulig av avfallet blir reprosessert.

Flere miljøvernforkjempere og tidligere motstandere av kjernekraftverk går i dag aktivt inn for å løse problemet med utslipp av drivhusgassen CO 2 ved å bygge flere atomkraftverk. Det gjelder professor James Lovelock, mannen bak Gaia-teorien, nobelprisvinner Burton Richter og generalsekretær i OECD Donald Johnston. Også en av Greenpeace sine grunnleggere, Patrick Moore, skriver i Washington Post at han nå ser på atomkraft som en god måte å redusere CO 2- utslipp på.

Fnyser

Bellona fnyser av påstanden om at miljøbevegelsen er i ferd med å snu om kjernekraft.

–Samseth er kjøpt og betalt av Thor Energy. Han sitter i ekspertpanelet til Thor Energy som vurderer mulighetene for kjernekraft i Norge, sier Bellonas kjernekraftekspert Nils Bøhmer. Ifølge Bøhmer er alle norske miljøorganisasjoner samstemte mot kjernekraft, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.