FORUM

Miljøverndepartementet uten faglig kunnskap

15. jan. 2007 - 16:10

MILJØ Det vises til miljøvernministerens uttalelse av 10. januar om å underkjenne det britiske helse- og sikkerhetsdirektoratets (HSE) beslutninger av 9. januar i år. Beslutningen gikk på å tillate gjenåpning for reprosessering av kjernebrensel ved anlegget Thorp.

Den eneste begrunnelsen som gis fra Miljøverndepartementet er at dette liker vi ikke.

Ved henvendelse til departementets kontakt for denne saken, Fredrik Juell Theisen opplyses det at man har ikke gjort noen egen vurdering av beslutningen fra HSE før man kommer med en uttalelse. Det blir fortalt at man kan jo ikke rekke alt i løpet av en natt. Men vi liker å uttale oss selv om vi ikke har greie på det vi snakker om. Bare kontakt avdelingsdirektør Per Strand ved Statens strålevern, så har han gjort vurderinger. Ved kontakt med ham sier han at han ikke har noen nye vurderinger, men de har mye gammelt materiell.

Må jeg få spørre om vårt Miljøverndepartement i det hele tatt har noen faglige kvalifikasjoner. De uttaler seg tydeligvis i hytt og pine uten å gidde å oppdatere sine kunnskaper.

Tar man også med i betraktning de monumentale overskridelsene av CO2 -utslippene vi lovet å holde oss innenfor i Kyoto-avtalen, må man spørre om det i det hele tatt finnes faglige vurderinger i Miljøverndepartementet.

Består vårt Miljøverndepartement bare av synsere?

Øivind MoenLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.