BYGGSUBANLEGG

– Miljøverndepartementet trenerer E6-utbygging

Mona Strande, Truls TunmoMona Strande, Truls Tunmo
14. jan. 2009 - 22:45

– Det er rett og slett ille at de ikke er kommet til en avgjørelse i Miljøverndepartementet som er den avgjørende instansen. Vi kan risikere at vi ikke får en sammenhengende utbygging som både er mer rasjonell og økonomisk. Dessuten vil det ta lengre tid før bilistene kan dra nytte av en langt bedre sammenhengende vei som det i høyeste grad er behov for. Altfor mange slike saker blir liggende i Miljøverndepartementet for lenge før det blir en avklaring, sier leder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Torstein Rudihagen (A).

På feil spor

Han får følge av blant andre Høyre- og Frp-medlemmer i komiteen.

– Vi er på feil spor i Norge, og bør vurdere statlige reguleringsplaner til store infrastrukturutbygginger som veier. Nå er det handlingslammelse når det gjelder å få planene gjennomført, sier Øyvind Hallaraker (H).

Bård Hoksrud (Frp) krever handling fra departementet.

– Jeg forventer at de rydder opp umiddelbart, og at i det minste vedtatt framdriftsplan blir opprettholdt. Dette handler om en viktig stamvei og unngå flest mulig ulykker.

Les også: Navarsete vil ha fortgang på E6

Ventet lenge nok

Statens vegvesens prosjektleder for utbyggingen av E6 fra Gardermoen til Kolomoen, Taale Stensbye, føler han har ventet lenge nok på at Miljøverndepartementet skal ta en avgjørelse om trasévalget fra Minnesund til Skaberud.

– Etter planen skal de 66 kilometerne mellom Gardermoen og Kolomoen åpnes for trafikk høsten 2013. Men hele strekningen vil først være ferdig sommeren 2014 på grunn av forsinkelser i planleggingen. Hvis Miljøverndepartementet drøyer lenger, må vi vente til 2015, sier Stensbye.

Les også: E6 langs Mjøsa: 24 kilometer hodebry

– Ingen kommentar

Etter flere forsøk på å få en kommentar fra Miljøverndepartementet, får vi endelig tilbakemelding: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil ikke kommentere saken.

– Statsråden vil ikke gi noen kommentar nå, fordi de fortsatt jobber med saken og det ikke er tatt noen beslutning, sier kommunikasjonsrådgiver Gard Nybro Nielsen.

På spørsmål om noen i administrasjonen kan fortelle oss noe om fremgangen i saksbehandlingen, siden ingen i politisk ledelse vil gi en kommentar, er svaret fra departementet at ingen andre vil si noe når ikke statsråden vil si noe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.