NYHETER_BYGG

Miljøutfordring til byggebransjen

Dr. Anna Kajumulo Tibaijuka , direktør for FNs Habitat-program, slår alarm på den internasjonale konferansen Sustainable Building 2002 i Oslo denne uken. Fra 2000 til 2030 vil innbyggertallet i byer i u-land øke med 2 milliarder mennesker. Land i Afrika og Asia vil urbaniseres i et enormt tempo de kommende tiår og fattigdom og bostedsløshet vil øke i samme tempo.

- Utfordringene vi står overfor på verdensbasis er enorme. Vi kjenner allerede problemene med boplasser på søppeldynger i Manila, i Bangkok og Rio de Janeiro. Ikke bare øker avfallsmengdene fra bygge- og anleggsbransjen, mennesker som flytter til byene mangler tak over hodet og problemene med fattigdom og sult vokser.

For mange ingeniører og planleggere har uttrykket bærekraftig hatt et annet innhold enn det miljømessige aspektet. 15 år etter at Brundtland-rapporten ble presentert, øker fortsatt utslipp av klimagasser og landområder legges øde.

- Bare ingeniører, arkitekter og planleggere i bygge- og anleggssektoren kan finne løsninger og implementere disse slik at vi at får en bærekraftig utvikling, oppfordret kommunalminister Erna Solberg i sin åpningstale til delegatene.

Dele kunnskap

Målet med konferansen i Oslo er å presentere og dele kunnskap og lærdom som i ettertid kan føre til bærekraftige prosjekter.

Internasjonale prosjekter som omhandler alt fra energibruk, byggeprosesser, livsløpsanalyser til varedeklarasjoner, infrastruktur, nye materialer presenteres og diskuteres. 1

000 deltakere fra 63 land er samlet for å diskutere framtida vår når det gjelder å utvikle bærekraftige byer og tettsteder, en byggenæring som er opptatt av miljø og økologi og hvordan vi kan lage enkeltbygninger ut i fra et miljøvennlig ståsted.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.