BYGG

Miljøprosjekt førte til forverring

LITE GRØNT: Når byene blir tettere som følge av sterk urbanisering, blir det utfordrende å ta vare på de grønne lungene. Illustrasjon.
LITE GRØNT: Når byene blir tettere som følge av sterk urbanisering, blir det utfordrende å ta vare på de grønne lungene. Illustrasjon. Bilde: Statens Husbank
2. nov. 2010 - 08:08

Prosjektet er et samarbeid mellom staten, næringslivet og de 13 største byene i Norge. Prosjektet skal redusere klimagassutslipp og gjøre byene bedre å bo i. Men resultatet så langt er mindre grønne lunger og flere biler, skriver Aftenposten.

Utfordrende

Når byene blir tettere som følge av sterk urbanisering, blir det utfordrende å ta vare på de grønne lungene, konkluderer Statistisk sentralbyrå i den nye statusrapporten for prosjektet.

– Alle trender i Norge og verden peker i retning av stor tilstrømning til byer. Derfor bygger man tettere, men det må ikke bety at grønne lunger og lekeområder for ungene reduseres, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Færre lekeplasser, flere biler

I Kristiansand og Tromsø bor 80 prosent av innbyggerne mindre enn 200 meter fra et leke- og rekreasjonsområde, i Bærum 60 prosent. I Oslo har andelen gått ned fra litt under 70 prosent til rundt 60 prosent.

Bilholdet øker også i alle de 13 byene som er med i prosjektet. I Bærum er det 800 personbiler per 1.000 innbyggere, tett fulgt av Drammen og Sarpsborg. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.