SAMFERDSEL

Miljøpris til ferger

10. sep. 2001 - 06:55

Havnestyrets leder Bernt Stilluf Karlsen begrunner tildelingen med at rederiet har utviklet et miljøregnskap, tatt i bruk mer miljøvennlig drivstoff, og igangsatt prosjekter med sikte på å redusere utslipp av klimagasser.

Rederiets miljøarbeid har skjedd i samarbeid med Norges Rederiforbunds prosjektgruppe for miljøsatsing.

– Vi er allerede et godt stykke på vei når det gjelder å drive mer miljø-økonomisk, og skal forsterke det bildet ytterligere, sier teknisk direktør Rolf Kjær i Color Line.

Miljøprisen gjelder ikke minst et antall pilot-prosjekt på cruise-fergene M/S Prinsesse Ragnhild og M/S Kronprins Harald. Et av prosjektene har vært utarbeidelse av et miljøregnskap hvor utslipp til luft, vann og havn er blitt klarlagt i detalj. Rederiet tar nå i bruk miljøregnskap for alle sine ni skip.

I tillegg til en innlysende praksis om ikke å dumpe avfall i sjøen, og å sørge for godkjent mottak av skipenes avfall på land, arbeider Color Line med et prosjekt for å senke utslippene av nitrogenoksid; bedre motorstyring tar hånd om dette. Selskapet har også valgt å bare benytte drivstoff med svovelinnhold under ti promille.

– Vi skal fortsette arbeidet med å ta vare på miljøet. Resultatene viser at dette er god miljø-økonomi, sier Rolf Kjær.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.