MENINGER

Miljøopprør i Verdal

Samme dag som statsminister Jens Stoltenberg ble til miljø-Jens og lovet at Ap skal føre verdens beste miljøpolitikk, haglet miljøbeskydningene mot Ap-kommunen Verdal. Nær 200 verdalinger hadde møtt opp på folkemøtet om NorFraKalks nye foredlingsanlegg for brentkalk i Verdal. Det nye anlegget vil slippe ut over store mengder CO 2 og tungmetaller.

– Verdal er ikke en avfallsplass, tordnet nord-trønderne. De frykter for sitt arvestoff. 400 meter fra fabrikken ligger en barnehage. Frustrasjonen lå som et tykt CO 2-lag i lufta .

Verdalingene krever en konsekvensutredning. Det mener kommunen ikke er nødvendig. Et syn SFT deler. Saksbehandler i kommunen Øivind Holand forklarte at de juridisk har sitt på det tørre. Fabrikktomten var regulert for industriaktivitet. Ordfører Bjørn Iversen var ordstyrer. Han nevnte ikke APs nye miljømål, men viste til plan- og bygningsloven. Saksbehandler Holand tok støyten.

Styreleder Olav Markussen i NorFraKalk tok derimot selvkritikk: – Dette informasjonsmøtet skulle vi holdt for et år siden.

NorFraKalk forsikret om at den nye fabrikken ikke vil utgjøre noe helserisiko. Det faktum druknet i sinnet mot AP-kommunen Verdal.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.