NYHETER_BYGG

Miljøhus på tre uker

Østerrike produserer og eksporterer et tømmerhus til en rekke land i Europa. Nå også til Norge.

Etter at du har satt opp grunnmuren, skal det bare ta sju mann tre uker før det står ferdig. Det mener Oblys Bygg AS på Vestby.

Firmaet importerer Stokkhus 111 fra Østerrike. Østerrikerne omtaler det som et miljøvennlig energihus. 5000 kroner skal strekke til for å varme det opp i ett år.

Huset prefabrikeres av ELK i Schrems i Østerrike. De bygges av miljøvennlige materialer og skal derfor være velegnet for astmatikere og allergikere. Ytterveggene består av 120 millimeter tykke tømmervegger og deretter stendere med 100 millimeters isolasjon. Med liggende panel ser det ut som et tømmerhus. Det egner seg også som hytte, ikke minst til fjells.

Mange varianter

Det produseres en lang rekke standarvarianter med ulike takvinkler, en eller to etasjer og variabel grunnflate. Romløsningene er fleksible. Derfor er det mulig å tilfredsstille de fleste ønsker.

Oblys Bygg har satt opp et demonstrasjonshus på Vestby. Det er på 118 kvadratmeter, og prisen ligger på rundt to millioner kroner.

Det er store vindusarealer i disse husene, men samtlige er utstyrt med termoglass.

Gass

Husene leveres med nedgravd gasstank for ett års forbruk. Gassen varmer opp forbruksvann og vann til oppvarming av huset. Hva som svarer seg, er et regnestykke: Elektrisk oppvarming eller fyring med pellets eller propan.

Huset er imidlertid godt isolert og krever lite fyring uansett. Vannbåren gulvvarme og en rekke annet tilleggsutstyr må eventuelt spesialbestilles.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.