MILJØ

Miljøforskning skal synes

Miljøforskningssenteret planlegger å bli "et nasjonalt tverrfaglig senter med internasjonal tyngde".

Bak står Forskningsparken, Cicero, Norsk institutt for by- og regionforskning, Norsk institutt for naturforskning, Norsk institutt for vannforskning og Transportøkonomisk institutt.

Forskningsrådet har støttet prosjektet med over fire millioner kroner hittil. Litt på sidelinjen står Meteorologisk institutt, Norsk institutt for luftforskning, NILU, og Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo. Disse tre uttrykker interesse, men vil ikke være med i aksjeselskapet.

Uenige

Så langt i prosessen er det lite de forskjellige deltakerne er enige om. - Ikke engang felles bibliotek klarer vi å enes om, sa en sentral deltaker til Teknisk Ukeblad da avtalen om Miljøforskningssenteret AS ble signert. Vedkommende vil ikke bli navngitt.

Direktør Svenning Torp i Forskningsparken er ikke bekymret for manglende enighet om fellesløsninger. Prosjektet er i prosjekteringsfasen som skal være avsluttet i desember.

- Slike prosesser tar gjerne litt tid. Vi får sette oss ned for å diskutere, sier han. Det er snakk om fellesløsninger som resepsjon, bibliotek, dataløsninger, regnskap og felles forskning.

- Instituttsektoren er presset, den trenger rimelige fellestjenester. Med Miljøforskningssenteret kommer de samtidig nærmere universitetsforskningen samtidig som vi kan hjelpe dem med det kommersielle, sier Torp.

Til sammen 16 millioner kroner går med før selve investeringsbeslutningen blir tatt. Av dette går Forskningsparken inn med åtte millioner mens Forskningsrådet har bidratt med 4.2 millioner kroner og de involverte instituttene bidrar med 3,8 millioner kroner i senteret, som skal være klart til innflytting på høstparten 2004.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.