KLIMA

Miljøbevegelsen har stor tro på Tord Lien

Håper den nye olje- og energiministeren satser mer på fornybar energi.

Miljøbevegelsen er forventningsfulle til vår nye olje- og energiminister Tord Lien.
Miljøbevegelsen er forventningsfulle til vår nye olje- og energiminister Tord Lien. Bilde: NTB scanpix
17. okt. 2013 - 08:28

– Jeg har et veldig godt inntrykk av Lien og er fornøyd med at han tar over Olje- og energidepartementet. Han er en av de beste vi kunne fått, sier daglig leder Anders Bjartnes i Norsk Klimastiftelse til Aftenbladet.

– Bred kunnskap

Bjartnes sier den ferske Frp-statsråden har vist stor interesse for den fornybare delen av energipolitikken og har bred kunnskap. Han peker på at Lien også kjenner den fornybare sektoren fra arbeidslivet.

Også Kari Elisabeth Kaski, nestleder i miljøstiftelsen Zero Norge, er optimistisk til å ha Lien ved roret i Olje- og energidepartementet.

– Vi er veldig entusiastiske over å få en minister som har vært innom fornybarsektoren og kjenner energibransjen godt. Dette er kanskje den viktigste statsrådposten for miljøet, og i hvert fall når det gjelder å få til den nødvendige omstillingen i norsk energisektor, sier Kaski.

Enige

Også Greenpeace-leder Truls Gullowsen er fornøyd.

– Jeg opplever at Lien har stor kunnskap på fornybarsiden, og han har tidligere sagt mye om behovet for å satse på fornybar energi. Jeg forventer at han ser utfordringene oljenæringen skaper for øvrig norsk industri, og at han kan jobbe for å redusere oljeavhengigheten.

Natur og Ungdom har skyhøye forventninger til Lien, mens leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet ikke hopper i taket av entusiasme.

Lien: – Det må være like lønnsomt med vindkraft i Norge som i Sverige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.