MILJØ

Miljø-NYK

Tore Stensvold
20. mai 2005 - 10:03

NYK Line er tildelt Heyerdahl-prisen 2005 fordi rederiet - ifølge juryen - tar miljøspørsmålet på alvor og viser ansvar.

- Rederiet viser stor evne til teknisk innovasjon og driver proaktivt miljøarbeid, derfor er NYK Line et forbilde for andre aktører i den maritime næringen. De setter seg høye miljømål, og er i dag internasjonalt ledende i utviklingen mot en mer miljøvennlig skipsfart, sa Brende under prisutdelingen i Tokyo.

- NYK deltar også aktivt i utviklingen og implementeringen av en rekke nye teknologiske løsninger og operasjonelle metoder som bidrar til langt bedre miljømessige ytelser enn det maritime krav og konvensjoner pålegger næringen, sier Brende.

Miljø-Expo

For Japan passer det godt at ett av landets store bedrifter får en miljøpris. I år er landet vertskap for verdensutstillingen EXPO 2005 med slagordet ”Nature’s Wisdom”.

Brende benyttet anledningen til å rose japansk-norsk samarbeid innen skipsfart.

- Japan og Norge har i en årrekke samarbeidet tett i internasjonale fora for å fremme kvalitetsskipsfart.Det er tredje gang Heyerdahl-prisen deles ut.

NYK Line ble stiftet i 1885, og er i dag et av verdens største. De får prisen på grunn av deres enestående arbeid for miljøbevarende tiltak.

Nye partnere

Thor Heyerdahl og Norges Rederiforbund opprettet den internasjonale miljøprisen i 1999. Formålet med prisen er å gi et bidrag til forbedring av det globale miljøet, synliggjøre skipsfartens miljømessige fortrinn som transportform, og inspirere til at nye miljøtiltak iverksettes. Fra januar 2003 organiseres prisen i et samarbeid mellom Norges Rederiforbund, Det norske Veritas, sjøforsikringsselskapene Gard Services, Assuranseforeningen Skuld og Nor-Shipping. Prisen på 100 000 dollar, deles ut annethvert år til en aktør som har jobbet bevisst for å møte miljøutfordringene i skipsfarten.

Vinneren er valgt med utgangspunkt i statuttene for prisen, som legger vekt på kandidater som har bidratt til en særlig miljøinnsats enten gjennom heving av det generelle kunnskapsnivået, iverksetting av nye tiltak til det beste for miljøet, eller ved å utvikle nye praktiske og lønnsomme miljøtiltak.

Tidligere vinnere av Heyerdahl-prisen er: The Green Award Foundation i 2001, og The International Tanker Owners Pollution Federation Limited (ITOPF) i 2003.Les mer om NYK Line: www.nyk.com

Les om Heyerdahl-prisen: www.heyerdahlaward.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.