ARKIVNYHETER

Militær bru over E 6 på anbud

Denne modellen er bare en illustrasjon. Fyllingen til høyre vil ikke bli så dominerende som modellen gir inntrykk av.
Denne modellen er bare en illustrasjon. Fyllingen til høyre vil ikke bli så dominerende som modellen gir inntrykk av. Bilde: Ill.: Forsvarsbygg
31. juli 2010 - 00:23

Brua får tre spenn. Midtspennet blir 39 meter langt, begge sidespennene blir 30 meter. Brua må tåle vekten av alle Forsvarets kjøretøyer, også stridsvogner, men dette er ikke så stor belastning som man skulle tro. Stridsvogner kan kjøres på mange offentlige veger, hvis det er plass. Riktignok veier de tyngste 70 tonn, men beltene fordeler vekten over så store flater at ringtrykket ikke blir større enn det Vegvesenet kan godta.

Den store lengden på brua skyldes at den krysser et lite dalsøkk som går parallelt med E 6. For ikke å stenge dalen med en høy fylling, har Forsvaret valgt å bygge en lang bru.

Total bredde blir 9 meter. Høyden på overbygningen varierer fra 1,5 meter midt i hovedspennet til 2,85 meter over pilarene. 1 455 kbm betong vil gå med til brubyggingen.

Brua inngår i en ny forbindelsesveg mellom skytefeltene Blåtind og Mauken. Mellom brua og Blåtind, som ligger nord for E 6, er vegen ferdig. Arbeid er i gang med vegen sørover mot Mauken.

Brubyggingen vil ta ca. et halvt år. Hele forbindelsesvegen mellom de to skytefeltene blir ferdig høsten neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.