ARKIVNYHETER

Mikrofinansiering klar

Finn Halvorsen
11. apr. 2003 - 15:15

Oppbyggingen av FoU-virksomheten i Horten ledes av professor Henrik Jakobsen og koordineres med Sintef, NTNU og Universitetet i Oslo.

HVE satser spesielt på å bli et nasjonalt kompetansesenter innenfor integrasjon og kapsling av mikrosystemer, med støtte fra Norges forskningsråd. Bevilgningene til prosjektet, som går under betegnelsen Newpack, utgjør 5,4 millioner kroner over en treårsperiode. I tillegg vil industribedrifter bidra med midler og egeninnsats.

Renrom blir nå bygd opp i lokalene til Microtech-Innovation (MTI) i Horten. Disse vil også bli gjort tilgjengelig for bedrifter som ønsker å bli med på denne satsingen.

Hjerteovervåking

HVE bygger også opp kompetanse innen medisinske anvendelser. Et prosjekt er utvikling av en fysiologisk sensor, et mikrosystem for hjerteovervåking. Støtten fra Forskningsrådet for 2003 og tilsagn for hele prosjektperioden blir til sammen ca. 4 millioner kroner.

Med bevilgningene er grunnlaget lagt for en betydelig opptrapping av FoU- virksomheten ved HVE og for oppbygging av laboratorier ved MTI. HVE søker nå etter en rekke nye medarbeidere til satsingen på mikrosystem teknologi.

Skolen startet allerede i fjor høst en egen linje for treårig ingeniørutdanning innen mikrosystem teknologi med førsteamanuensis Svein Husa som leder. 29 studenter er inne i sitt første år på denne nye linjen, og det arbeides også med planer for utdanning på masternivå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.