NETTARKIV

Mikkel bygges ut

6. juli 2001 - 10:59

Etter planen skal gass- og kondensatfeltet Mikkel produsere fra høsten 2003 og fram til rundt 2017. Utbyggingsinvesteringene er beregnet til 2,4 milliarder løpende kroner i følge en pressemelding fra Statoil, som er operatør for feltet.

Mikkel ligger 35 kilometer sør for Åsgard-forekomsten Midgard. Mikkel skal bygges ut med et undervannsanlegg med brønnstrømsoverføring til Åsgard B-plattformen via Midgard. Undervannsanlegget på Mikkel skal bestå av to brønnrammer med to produksjonsbrønner på hver.

Prosessanlegget og kontroll og reguleringsutstyr på Åsgard B skal tilpasses for å kunne ta inn brønnstrømmen og styre undervannsanlegget på Mikkel.

Gassen skal transporteres gjennom rørledningen Åsgard transport til prosessanleggene på Kårstø. Kondensatet skal gå i eksisterende rør til lagerskipet Åsgard C for eksport.

Mikkel-feltet er det første av forhåpentligvis flere felt i området som kan realiseres takket være den infrastrukturen som er etablert gjennom Åsgard-utbyggingen, sier Nina Udnes Tronstad, fungerende områdedirektør for Halten/Nordland.

Rettighetshavere i Mikkel-feltet er ExxonMobil med 33,48 prosent, Norsk Hydro med 10 prosent og Statoil med 56,52 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.