T2

Microsofts våte drøm

WINDOWS-BRETT: Fujitsu lanserer Stylistic Q550: Et 10,1 tommers nettbrett med Windows 7, finger- og pennbetjening.
WINDOWS-BRETT: Fujitsu lanserer Stylistic Q550: Et 10,1 tommers nettbrett med Windows 7, finger- og pennbetjening. Bilde: Fujitsu
25. feb. 2011 - 10:02

Fujitsu lanserer Stylistic Q550, og som ifølge dem skal være det alle IT-sjefer har ventet på. Dette kan trygt slippes inn i den daglige Windowsbaserte infrastrukturen på jobben uten at det går ut over sikkerheten.

Det er imidlertid ikke det første Windows-brettet som er lansert. Asus kom dem i forkjøpet med sin Eee Slate, som ble lansert i januar.

Les saken: Asus med superbrett

For heldagsbruk

HP lanserte også et Windowsbasert nettbrett, Slate,på høsten i fjor.

Det ble ingen suksess. Delvis fordi batterilevetiden var for kort sammenliknet med iPad, og delvis fordi HP kjøpte Palm og satset på sitt eget WebOS.

Fujitsu lover at batteriet på Stylistic Q550 skal vare en hel arbeidsdag, det vil si åtte timer med kontinuerlig bruk. Det kan være lovende.Både penn og finger

Fujitsu Stylistic Q550Første nettbrett med Windows 7
FOTO: Fujitsu Fujitsu
Den 10,1 tommer store skjermen kan betjenes med fingeren, men også med penn. Det siste gjør at man kan ta notater som om det var på papir, og få nytte av en godt skjult egenskap i Windows; håndskriftgjenkjenning.

De som har testet gjenkjenningen blir forbløffet over hvor bra den er, og sammen med Windows 7 kom den også på norsk.

Under Mobile World Congress i Barcelona nylig lanserte HTC et Androidbasert nettbrett med både penn- og fingerbetjening.

Det ser ut til at Fujitsu kommer først på markedet hvis løftet om at det skal være her om en måned slår til.Utnytter sollys

Fujitsu Stylistic Q550Første nettbrett med Windows 7
FOTO: Fujitsu. Fujitsu
Skjermen har en oppløsning på 1280 ganger 800 punkter og er av en transreflektiv type som gjør at den kan leses veldig godt utendørs.

Det betyr av det sterke lyset man har utendørs reflekteres i et speilsjikt bak pikslene og sendes tilbake gjennom dem. På den måten får skjermen hjelp av solen i stedet for å bli fullstendig overkjørt av den.

Det nye nettbrettet drives av en helt ny generasjon Intel Atom-prosessor, og i motsetning til de fleste andre brett har det byttbart batteri. Det betyr at man kan ha med et ekstra om det er langt til strømkontakten.

Med HDMI

Vekten er på 870 gram. Brettet kommer med en HDMI-kontakt som gjør at man kan drive en svær ekstern skjerm på hele 1920 ganger 1200 punkter.

Det er for øvrig kanskje ikke så rart at Fujitsu lanserer det Windowsbaserte nettbrettet.

De har trofast holdt seg med en produktlinje med pennbaserte, såkalte Tablet-PC-er, siden Bill Gates for rundt ti år siden fortalte at dette var fremtiden.

Bill var kanskje ikke så dum, men fremtiden kom ikke så fort som han trodde og den ble fingeroperert i starten.

Kanskje kombinasjonen at de to er det store. Snart får vi se.

Les også:

Det alle snakket om i Barcelona

Her er Galaxy Tab som titommer

Finanskrisen over i elektronikkbransjen

Windows brer seg utover

Asus med superbrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.