IT

Microsoft: Windows-mobilen din skal kunne brukes som en stasjonær PC

Bare kobl til en skjerm.

Windows 10 på mobil vil kunne brukes med et desktopliknende grensesnitt om du kobler til en skjerm med HDMI.
Windows 10 på mobil vil kunne brukes med et desktopliknende grensesnitt om du kobler til en skjerm med HDMI. Bilde: Microsoft
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
29. apr. 2015 - 21:34

En av funksjonene som ble vist frem da Windows lanserte Windows 10 var den såkalte Continuum-funksjonen, som gjør at grensesnittet endrer seg etter hvilken skjerm som er i bruk.

Desktop-grensesnitt

Under Microsofts Build-konferanse onsdag viste de frem et nytt eksempel på dette, skriver Techcrunch.

Telefoner med Windows 10 på kan nemlig vise et desktop-liknende grensesnitt om du kobler den til en ekstern skjerm via HDMI, og tastatur og mus kan kobles til via bluetooth.

Techcrunch melder at operativsystemet som ble vist frem ikke så akkurat ut som Windows 10 gjør på en vanlig datamaskin, men at programvaren som ble vist var veldig lik, blant annet Powerpoint.

Det gjør altså at du kan redigere dokumentene dine på stor skjerm i stedet for på mobilskjermen ved å koble til en ekstern skjerm.

Les også: iOS og Android kommer til Windows 10

Kun på premiumtelefoner

I sin egen pressemelding bemerker Microsoft at funksjonen er "begrenset til utvalgte premiumtelefoned ved lansering", og Techcrunch refererer til Microsofts Joe Belfiore, som sa at funksjonen vil bli tilgjengelig på "fremtidige" enheter.

Windows 10 skal bli tilgjengelig allerede i sommer. Det blir gratis for alle med en eldre Windows-versjon, og skal altså bli en enhetlig utgivelse både på mobil, tablet, bærbar og desktop.

Les også: Kjøper du disse får du med Office til PC-en

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.