IT

Microsoft vil kjøpe Yahoo

LOOK TO NORWAY: Bill Gates synes det er viktig å støtte frøbanken på Svalbard, men han vil ikke fryse av seg bena der...
LOOK TO NORWAY: Bill Gates synes det er viktig å støtte frøbanken på Svalbard, men han vil ikke fryse av seg bena der... Bilde: RICK WILKING/REUTERS/SCANPIX

En av tidenes største IT-fusjoner er på trappene: Bill Gates og Microsoft vil kjøpe søkemotoren Yahoo for 44,6 milliarder dollar, tilsvarende 242 milliarder kroner.

Tilbudet innebærer en pris på 31 dollar per aksje, noe som tilsvarer en premie på 62 prosent for Yahoos aksjonærer. I Microsofts tilbud heter det at de skal få velge om de vil ha innløst sine verdier i kontanter eller Microsoft-aksjer.

– Vi har stor respekt for Yahoo, og sammen kan vi tilby stadig mer spennende løsning for brukere, utgivere og annonsører, sier Microsoft-sjef Steve Ballmer.

Prøvde seg i fjor

Med et oppkjøp av Yahoo ønsker Microsoft virkelig å ta opp kampen mot Google i søkemotormarkedet. Ifølge Bloomberg TV skal Microsoft ha forsøkt seg på å overta Yahoo i februar i fjor, men ble da avvist. Ifølge CNN skal Yahoo da ha sagt at de var sikre på opptur på grunn av driftsmessige endringer som da var på trappene.

- Et år har gått, og konkurransesituasjonen har ikke endret seg, skriver Ballmer nå i sitt brev til Yahoo-ledelsen.

Hver for seg har de ikke mulighet til å true Google, men ifølge Financial Times mener Microsoft at situasjonen vil endres dersom de får Yahoo under vingen.

Frister ingeniørene

Microsoft ser også store fordeler ved sammenslåing når det gjelder utvikling av nye tjenester, og da spesielt video- og mobiltjenester.

Ifølge Financial times håper de å kunne slå sammen fagmiljøene for å samle de beste ingeniørene fra Microsoft og Yahoo for å kunne være enda raskere ute med de beste, nye tjenestene.

CNN skriver at Microsoft har planer om å tilby betydelige overgangspakker til ingeniører som velger å gå over fra Yahoo til Microsoft.

Blir ett til høsten

Microsoft forventer synergieffekter på rundt en milliard dollar som følge av sammenslåingen, går det fram av en pressemelding.

Sammenslåingen av de to selskapene kommer trolig til å bli gjennomført i andre halvår 2008.

– Kombinasjonen av eiendeler og det sterke fokuset på tjenester begge selskapene har, vil gi stordriftsfordeler samtidig som vi kan levere innovative gjennombrudd, sier konserndirektør Kevin Johnson i Microsoft.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.