MOBIL

- Microsoft tjener mer på Android enn Windows

Får penger hver gang HTC selger en Android-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. juni 2011 - 16:18

Ifølge analytiker Walter Pritchard i analyseselskapet Citi tjener Microsoft fem dollar på hver Android-mobil HTC selger, skriver Businessinsider. Dette på grunn av et forlik i en patentdisputt hvor Microsoft mente at HTC hadde forsynt seg med deres idéer.

HTC har ifølge Horace Dediu hos Asymco.com solgt omtrent 30 millioner Android-telefoner, så dersom Microsoft får fem dollar på hver Android-telefon solgt har de altså tjent 150 millioner dollar på dette.

Tjener mindre på Windows

Samtidig har Microsoft solgt to millioner lisenser til Windows Phone 7. Dediu antar at hver lisens selges for omtrent 15 dollar. Det vil si at de i så fall har tjent 30 millioner dollar på sitt nye operativsystem. Altså tjener de fem ganger så mye på HTCs Android-telefoner.

Og ikke nok med det. Microsoft rasler med advokatene sine mot andre Android-produsenter, og vil kreve mellom 7,5 og 12,50 dollar per Android-enhet som selges av disse, ifølge analytikeren. Det kan bety at Android blir en god melkeku for Microsoft i tiden som kommer.

Det var allerede kjent at Android-produsenter betaler Microsoft. Microsoft-sjef Steve Ballmer sa i oktober at HTC betaler Microsoft for å bruke deres patenter i Android-telefonene sine. Hvor mye de betaler er imidlertid ikke kjent før nå.

Kilder: Asymco.com, Businessinsider.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.