IT

Microsoft støtter IE6-kampanjen

Anders Brenna
19. feb. 2009 - 14:56

Det pågår en omfattende kampanje for å få brukere som fortsatt bruker Internet Explorer 6 til å oppgradere til en nyere versjon, eventuelt bytte.

Den gamle nettleseren skaper store problemer for alle nettsteder fordi utviklerne må bruke mye tid på å testing og spesialtilpasning til en nettleser som ble lansert helt tilbake i 2001.

Ønsker oppgradering

Microsoft erklærte i fjor at de nå satser for fullt på åpenhet og på å følge åpne standarder, og sier til Teknisk Ukeblad at de støtter den pågående IE6-kampanjen fullt ut:

– Vi håper selvsagt at våre brukere følger oss videre til Internet Explorer 7, sier Isabella Alveberg, direktør for Windows Consumer i Microsoft Norge til Teknisk Ukeblad.

For sluttbrukere er oppgraderingen enkel, det er bare å gå til Microsofts hjemmesider og laste ned siste versjon.

IT-sjefer må teste først

Brukere som sitter på en jobb-PC må imidlertid ta oppgraderingen opp med IT-avdelingen slik at de kan gjennomføre prosessen på en forsvarlig måte.

– Vi må ta et forbehold om at bedrifter må gjøre en grundig testing av alle interne applikasjoner før de oppgraderer, sier Alveberg til Teknisk Ukeblad.

Microsoft anbefaler derfor alle bedriftskunder om å gå til en egen dedikert side for Internet Explorer 7 på Microsoft Technet der de kan laste ned dedikerte verktøy for å få god kontroll på oppgraderingen og driften av nettleseren.

– Vi håper at så mange som mulig oppgraderer, sier Alveberg til Teknisk Ukeblad.

Les også: pressemelding fra Microsoft Norge på Teknisk Beta

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.