IT

Microsoft sponser norske IT-gründere

Knoppskyting. Teknologiutviklingsdirektør Petter Merok i Microsoft Norge lanserer et gründerproram som skal få norsk programutvikling raskere ut i markedet.
Knoppskyting. Teknologiutviklingsdirektør Petter Merok i Microsoft Norge lanserer et gründerproram som skal få norsk programutvikling raskere ut i markedet. Bilde: Tor Stubberud
Espen Zachariassen
11. nov. 2008 - 10:42

Programmet BizSpark skal bidra til å akselerere nyskaping og nytenkning i norsk programvareindustri.

– Gründerprogrammet skal redusere barrierene for å realisere gode ideer og legge grunnlaget for flere norske internasjonale suksesser som FAST, Visma og Mamut. Hensikten med dette programmet er å bidra til knoppskyting, vekst og innovasjon i programvarebransjen i Norge, sier teknologidirektør Petter Merok i Microsoft Norge i en pressemelding.

Globalt

Microsoft BizSpark er et globalt gründerprogram som skal hjelpe gründere fra idé til internasjonal suksess.

Oppstartsselskaper får tilgang til utviklerverktøy, plattformteknologier og produksjonslisenser for serverprodukt.

På den måten skal innovative løsninger komme raskt på markedet.

Les også: Fast med nytt innovasjonssenter.

Support

Deltakere i gründerprogrammet får teknisk support fra Microsoft og støtte fra et nettverk av partnere med erfaring fra oppstart av selskaper, eksempelvis Innovasjon Norge og Alliance Venture.

Og gründerbedrifter får hjelp til å øke synligheten i markedet gjennom en egen nettside hvor Microsoft vil promotere oppstartsselskapene til et publikum av investorer, potensielle kunder og partnere.

100 dollar

Det er kostnadsfritt å komme i gang med gründerprogrammet.

Ved avslutning av det treårige programmet betaler deltakerne 100 US dollar.

– At Microsoft lanserer BizSpark i Norge vil bidra til flere nyetableringer i programvaresektoren, et område med store utviklingsmuligheter i Norge. IKT har blitt en nødvendig forutsetning for et moderne samfunn og Norge er godt posisjonert til å kunne inneha en viktig rolle i denne utviklingen. Vi har muligheten til å få mange flere norske bedrifter ut i verden, mener Geir Jacobsen i Innovasjon Norge, som vil være en del av partnernettverket i Microsofts gründerprogram.

Opptur i rusketid

– Av tidligere økonomiske nedturer har vi faktisk lært at innovasjonsevnen tar seg opp i tider hvor økonomien flater ut. Å få enkel tilgang til teknologi og et stort nettverk kan vise seg å bli svært viktig akkurat i slike "ruskete” tider, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Kan Microsoft sitt program fungere, eller er det et snedig forsøk på bondefangeri? Bruk kommentarfeltet under.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.