IKT

Microsoft overtar stua

DIN NYE TV:Slik blir grensesnittet på din nye TV-hverdag om du velger en stue-PC med den nye norske utgaven av Windows XP Media Center Edition 2005.
DIN NYE TV:Slik blir grensesnittet på din nye TV-hverdag om du velger en stue-PC med den nye norske utgaven av Windows XP Media Center Edition 2005.

Grunnen til at det har tatt så lang tid å få frem den norske utgaven er at Microsoft ønsker å levere et bredt tilbud.

Her står den såkalte EPG-en eller elektronisk programguiden sentralt. Med EPG-en får brukerne oversikt over programmet på alle de norske kanalene. Her kan brukeren velge program, søke etter programmer, skuespillere eller programmere opptak.

Norske kanaler

Microsoft har også samlet et stort knippe tjenesteleverandører i portalen Spot Light som er tilgjengelig i Media Center. Her kan du leie film, se på web-TV fra NRK, TV 2 og andre.

Glemmer du å programmere et opptak er ikke det noe problem heller. En av tjenesteleverandørene; TvOnTime, gjør at du kan fjernprogrammere det over nettet, eller via en mobiltelefon.

PC inn i TV-en

— Media Edition er en svært interessant mulighet for dem som leverer bredbåndstjenester. Det er ingen som mener at stuesofaen skal snus mot PC-en, men nå når PC-en kommer til TV-en, åpnes det et vell av nye muligheter og tjenester. Verden blir ikke den samme i Norge etter dette. Vi får mye større mulighet til å velge når vi vil underholdes og med hva, sier direktør for Windows i Microsoft Norge, Fredrik Gørrissen.

Microsoft tror at mellom 10 og 20 prosent av alle nye PC-er vil ha Media Center-utgaven av Windows på sikt.

Mer enn TV

Media Center er mer enn bare radio og TV. En slik PC, som etter hvert vil likne mer og mer på en DVD-spiller vil også lagre den digitale musikken din, bildene dine, hjemmevideoene osv. Og selv om grensesnittet er uvanlig mye enklere enn på en vanlig PC, eller en VHS, eller DVD-spiller ligger Windows under det hele. Det betyr at det er enkelt å bruke en nettleser og andre programmer om du skulle bli lei av Dagsrevyen.

Elkjøp ommøblerer

Media Center er en utfordring for elektrobransjen medgir i Jeremy Fennel i Elkjøp . Løsningen er å vise alle de nye produktene som kommer i en ny avdeling som vil være plassert mellom IT-produktene og brunevareproduktene.

Les mer om: