BEDRIFTSIT

Microsoft med rekordkutt - 18.000 må gå

Dårlig nytt for Nokia-ansatte.

Microsoft skal omorganisere og varsler kutt av 18.000 stillinger.
Microsoft skal omorganisere og varsler kutt av 18.000 stillinger. Bilde: TOBIAS SCHWARZ
17. juli 2014 - 16:15

Ryktene har svirret lenge, og i dag kom den endelige bekreftelsen. I et brev offentliggjort av Microsoft, varsler selskapet en stabreduksjon tilsvarende 18.000 stillinger.

Dette er over 12.000 flere enn Microsofts så langt største kutt i 2009. Totalt er 127.000 personer ansatt i selskapet.

Hoveddelen av kuttene vil skje i Nokia, som ble kjøpt opp av Microsoft i april i år. Her vil de kvitte seg med rundt 12.500 stillinger.

Fjerner overlapp

Bakgrunnen er oppkjøpet av Nokia, som innebar 25 000 nye Microsoft-ansatte, med tilhørende mange overlappende roller. Vi har ikke fått eksakte tall, men det er grunn til å tro at mange av disse sitter i Finland.

Toppsjefen Satya Nadella uttalte i et brev til pressen av kuttene kommer fordi Microsoft har et klart fokus, og at kuttene ikke kommer fordi ting går dårlig. Microsoft ønsker å «omstille arbeidsstokken» samt «redusere antall ledd i ledelsen for å bedre informasjonsflyt og beslutningstaking».

Slutt for X-serien

Det kommer også fram at Microsoft  fremover vil ha fullt fokus på å levere mobiler med Windows, noe som betyr at den lille flørten med Android i X-serien ikke blir videreført.

Kuttene er forventet å koste selskapet mellom 6,8 og 9,9 milliarder - sluttpakker inkludert.

Les også:

10 nyttige apper til ferien

Microsoft vil levere rimelige mobiler til næringslivet

Nokia vil gjøre Android enklere å bruke  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.