T2

Microsoft lar deg nedgradere til 2020

Microsoft-sjef Steve Ballmer lar deg nå nedgradere Windows 7 til XP eller Vista helt frem til 2020.
Microsoft-sjef Steve Ballmer lar deg nå nedgradere Windows 7 til XP eller Vista helt frem til 2020. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
13. juli 2010 - 14:47

Microsoft annonserte i går at de forlenger nedgraderingsprogrammet for Windows 7 helt til 2020.

Gratis

Det betyr at kunder som kjøper en ferdigmaskin med Windows 7 på, kostnadsfritt kan velge å nedgradere til Windows XP om de vil.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Opprinnelig var nedgraderingsmulighetene kun planlagt å vare i seks måneder etter slippet av Windows 7. Så ble det forlenget til 18 måneder, og nå snakker vi altså over 10 år.

Nedgraderingen vil kun være tilgjengelig for kunder med såkalt OEM-lisens av Windows 7, altså der hvor operativsystemet er preinstallert av en PC-produsent.

Den vil også kun gjelde versjonene Professional og Ultimate, altså de dyreste utgavene.

Over 7 av 10 har XP

For privatpersoner vil nedgraderingen sannsynligvis ikke være særlig aktuell, men fortsatt er det svært mange bedrifter som kun bruker Windows XP.

Faktisk så mange som 74 prosent, ifølge en Microsoft-representant på Worldwide Partners Conference i Washington, skriver Computerworld.

– Å gi slike rettigheter gjennom hele livssyklusen til Windows 7 vil gjøre det enklere for kunder å planlegge overgangen til Windows 7, skriver Microsofts Brandon LeBlanc på selskapets blogg.

Ingen flere oppdateringer

Samtidig er det relativt usannsynlig at mange bedrifter kommer til å ville beholde Windows XP særlig mye lenger enn til 2014. Da slutter nemlig Microsoft å lage sikkerhetsoppdateringer til operativsystemet.

Allerede i dag slutter de å lage oppdateringer til versjoner med Service Pack 2, noe som betyr at fremtidige sikkerhetstrusler ikke vil bli gjort noe med for de som ikke har oppgradert til Service Pack 3.

64-bit-utgaven av SP2 vil imidlertid fortsatt oppdateres, da det ikke finnes noen SP3 til den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.