T2

Microsoft lanserer nye billig-telefoner

Og frister med gratis Office på kjøpet.

Veldig billig: Microsofts Lumia 640 med fem tommer skjerm har det meste av utstyr, men i beskjeden utgave. Likevel burde prisen på 1399 kroner være eget til å imponere. Spesielt når det følger med programvare de fleste trenger til 700 kroner.
Veldig billig: Microsofts Lumia 640 med fem tommer skjerm har det meste av utstyr, men i beskjeden utgave. Likevel burde prisen på 1399 kroner være eget til å imponere. Spesielt når det følger med programvare de fleste trenger til 700 kroner. Bilde: Microsoft
14. apr. 2015 - 17:54

På tross av pris har ikke Microsofts Lumia-telefoner solgt mye i Norge. Nå kommer et par nye modeller som de håper skal smelte våre hjerter.

Det er prisen, et års lisens på Office 365 og tilgjengeligheten på Windows Phone 10 som er selve varmekilden.

Lumia 640 LTE har det meste, i tillegg til en 5-tommers skjerm, men koster bare 1399 kroner. Trekker man fra et års lisens på Office 365 til rundt 700 kroner blir det riktig billig.

Office 365 betyr at brukeren kan installere det på en PC eller Mac, nettbrettet og på telefonen.

Greit nok

Utstyrsmessig er det lite å si på den nye telefonen. Men spesifikasjonene imponerer knappast, om man ikke tar prisen i betraktning da. Et frontkamera på 1 megapiksel er jo brukbart til videosamtaler, men ikke veldig imponerende til selfies. Da er et på 8 megapiksler bak hakket bedre.

1 GB RAM og 8 GB lagringsminne er også snaut, men telefonen har i det minste MicroSD-spor og den kommer med 1 TB lagring på OneDrive.

IPS-skjermen på 5 tommer har en oppløsning på 1280 ganger 720. Det er ikke mye i dag, men bare litt lavere oppløsning enn iPhone 6, og de brukerne klager jo ikke.

Poenget er at det er nok til at øyet ikke klarer å skille pikslene, selv om mange ønsker å selge inn Full HD og enda mer som noe mye bedre.

Størst: Til 2399 kroner ligger Microsofts Lumia 640XL, med 5,7 tommers skjerm, godt nede på prisskalaen
Poenget er at det er nok til at øyet ikke klarer å skille pikslene, selv om mange ønsker å selge inn Full HD og enda mer som noe mye bedre.Størst: Til 2099 kroner ligger Microsofts Lumia 640XL, med 5,7 tommers skjerm, godt nede på prisskalaen Microsoft

Telefonen har både NFC og FM-radio. Prosessoren er en firekjernet Snapdragon 400 på 1,2 GHz. Ikke rasende fort, men så er Windows Phone veldig lettdrevet.

Et batteri på 2,5 Ah holder nok ganske lenge i denne telefonen, som veier inn på 145 gram.

TEST: Samsung Galaxy S6: Minst like god som den fancy utgaven

Større

Om noen uker kommer en storebror til denne telefonen utstyrt med XL i etternavnet. Det gjelder for så vidt prisen også, som går opp med 700 kroner. Heller ingen upris.

Til gjengjeld får man en utgave med 5,7 tommer skjerm og kameraer med vesentlig mer oppløsning.

Frontkameraet er på svært akseptable 5 megapiksler og bakkameraet på 13 negapiksler. Her er også batteriet vokst til 3 Ah.

Les også: Slik gjør du mobilen om til et proft termokamera

Sterk i troenOptimist: Microsofts sjef for Devicer i Norden, Ossi Korpela tror Windows 10 vil bli en stor driver for mobiltelefoner og andre dingser som bruker Windows.
Sterk i troenOptimist: Microsofts sjef for Devicer i Norden, Ossi Korpela tror Windows 10 vil bli en stor driver for mobiltelefoner og andre dingser som bruker Windows.

Sterk i troen

– Vi har hatt en meget god vekst i det norske markedet. Spesielt etter sommeren, sier Microsofts sjef for enheter i Norden, Ossi Korpela.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Markedsandelen er likevel ikke stor, men han peker på at den er tosifret i mange store europeiske land og at den vokser.

– Jeg tror at Windows Phone kommer til å få mye større appell når versjon 10 kommer. Disse telefonene er av de første som kommer til å bli oppgradert. Da vil vi få såkalte universelle apper som vil kjøre på både PC-er, nettbrett og telefoner. De vil være like, men tilpasse seg den aktuelle skjermstørrelsen. Alt vi har gjort de siste årene har bygget opp til dette skiftet, og jeg tror det vil blir svært godt mottatt fra alle som benytter en eller annen Microsoft-plattform. Og det gjør jo de fleste, sier han.

TEST: Withings Activité Pop: Det helt motsatte av Apple Watch - og åtte måneder på batteri

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.