T2

Microsoft lanserer multitouch-mus

Microsoft lanserer en mus med multitouch-funksjoner - halvannet år etter at Apple gjorde det samme.
Microsoft lanserer en mus med multitouch-funksjoner - halvannet år etter at Apple gjorde det samme. Bilde: Microsoft
Stein Jarle Olsen
5. jan. 2011 - 15:45

Microsoft har vel ikke akkurat for vane med å være veldig innovative, og de gangene de er det, har de gjerne sett lenge på Apple først.

Touch-mus

Sånn er det sannsynligvis også med Microsofts nye Touch Mouse, som gir deg mulighet til å kontrollere operativsystem, dokumenter og nettleser ved å dra en eller flere fingre over musa. Ikke ulikt det Apple innførte med sin Magic Mouse høsten 2009.

Microsoft-musa skal være et direkte resultat av et Microsoft-forskningsprosjekt kalt Mouse 2.0, som skal gjøre det enklere å bruke Windows 7.

– Vi har jobbet tett med gjengen i Microsoft Hardware for å utvikle flertrykksfunksjonaliteten som gjør Windows 7 morsommere og mer intuitivt å bruke. Du vil forstå hva jeg mener etter et par minutters bruk, sier Mark Relph, ansvarlig for Windows Developer and Ecosystem Team i Microsoft.

Gester

Med én finger kan du dra frem og tilbake for å bla mellom sider i en nettleser, med to fingre kan du maksimere, minimere og gjenopprette vinduer og med tre fingre “navigere i hele PC-en, velge umiddelbar visning eller rense hele skjermbildet”.

Touch Mouse kan brukes på de aller fleste underlag, kommer med en bitteliten USB-mottaker og får en estimert pris på 699 kroner.

Microsoft anslår at den vil være i butikk fra juni.

Les mer CES-stoff: Lenovo først ute med Fusion

Nano-LED fra LG

Asus med superbrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.