IT

Microsoft kjøper Minecraft-selskap

Milliardoppkjøp av dataspillselskap bekreftet.

Bilde: Geodatastyrelsen
15. sep. 2014 - 16:24

Microsoft kjøper det svenske dataspillselskapet Mojang AB, mest kjent for spillet Minecraft, for 2,5 milliarder dollar.

– The deal is real, kunngjør Mojang på sine hjemmesider mandag.

Microsoft venter at kjøpet av det Stockholm-baserte selskapet skal fullføres sent i 2014, forutsatt at salget godkjennes av relevante myndigheter, heter det i en pressemelding.

– Forandring er skummelt, og dette er en stor forandring for oss alle. Men det kommer til å gå bra. Alt kommer til å bli OK. <3, heter det i pressemeldingen på Mojangs hjemmesider.

Les også: Microsoft kutter ut Nokia og Windows Phone

På salgstoppen i USA

Minecraft er et av verdens mest populære dataspill og den mest populære appen både for Ios og Android i USA, påpeker Microsoft.

Minecraft er et dataspill for PC, spillkonsoller og mobiltelefoner hvor spilleren kan bygge opp og utforske et området bestående av blokker i 3D.

For det unge selskapet Mojang har Minecraft vært en gigantisk suksess. Selskapet skal ha hatt inntekter på 2,5 milliarder svenske kroner bare i fjor.

– Minecraft har vokst fra å være et enkelt spill til å bli et prosjekt med enorm betydning. Selv om vi er voldsomt stolte over det Minecraft har blitt, var det Notchs hensikt at det skulle bli så stort, skriver Mojang i pressemeldingen.

Les også: Norsk Skype-konkurrent kaprer 3000 kunder hver dag

Tungt ansvar

Notch er Markus Persson, skaperen av Minecraft og innehaveren av aksjemajoriteten i Mojang.

– Han har bestemt seg for at han ikke vil bære ansvaret for et selskap med en slik global betydning. De siste årene har han forsøkt å arbeide med mindre prosjekter, men presset det innebærer å eie Minecraft, er blitt for mye for ham å håndtere. Den eneste muligheten var å selge Mojang, heter det videre fra det svenske selskapet.

Les også:

Disse maskinene kommer med Intels vifteløse prosessor

Dette er de fem mest irriterende programmene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.