Microsoft gir full IE-valgfrihet

Microsoft er villige til å strekke seg langt for å blidgjøre EUs konkurransekommisjonær Neelie Kroes når det gjelder Internet Explorer.
Microsoft er villige til å strekke seg langt for å blidgjøre EUs konkurransekommisjonær Neelie Kroes når det gjelder Internet Explorer. (Bilde: Flickr/World Economic Forum)
  • IT

Tidligere denne uken skrev diverse medier at Microsoft hadde bestemt seg for å inkludere et skjermbilde ved installasjonen av kommende Windows 7 hvor brukerne får velge mellom Internet Explorer og andre, populære nettlesere.

Det skjer etter at EU-kommisjonen så på Internet Explorer som en måte for Microsoft å bruke sin monopolkraft til å tre programvare ned over hodene på brukerne.

Også i XP og Vista

Nå har nettstedet Ars Technica sett litt nærmere på proposisjonen fra Microsoft, og funnet at valgskjermen også skal komme til syne i eksisterende installasjoner av Windows XP og Vista.

En oppdatering vil bli sendt ut gjennom Windows Update, og ved første oppstart av Internet Explorer vil deretter valgskjermen komme opp - men kun for de som har IE som standardnettleser.

Skjermbildet vil inneholde nedlastingslenker til alle Windows-nettlesere med minst 0,5 prosent markedsandel i EØS-området, i tillegg til "Les mer"-lenker.

Nettlesere som bruker IEs visningsmotor eller på noen måte er finansiert av Microsoft vil bli ignorert.

Avinstallere

I lanseringsversjonen av Windows 7 vil det også være mulig for brukere å avinstallere Internet Explorer, i tillegg til en rekke andre Windows-komponenter.

Microsoft presiserer også at de vil sørge for at Windows Update vil kunne brukes uten grensesnittet fra Internet Explorer.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå