MOBIL

Microsoft dropper Kin

Microsofts egen mobilserie, Kin, avlives kun et par måneder etter at den ble lansert.

I april lanserte Microsoft sin egen serie mobiler. I første omgang ble to telefoner lansert, Kin One og Kin Two. I dag, to og en halv måned senere, melder Microsoft at de legger ned hele prosjektet.

I en pressemelding skriver Microsoft at de ikke kommer til å selge Kin i Europa, og at de sender avdelingen som har jobbet med Kin inn i Windows Phone 7-avdelingen. De nåværende Kin-telefonene vil fortsatt selges i USA, men serien er for alle praktiske formål død.

Overraskende

Dette er mildt sagt et overraskende trekk fra Microsofts side. Kin har ikke vært i salg mer enn noen uker, og det spekuleres i om salgstallene er dramatisk dårlige.

En kilde som skal ha god innsikt i hva som foregår hos Microsoft sier til Engadget at Kin-prosjektet begynte som et forsøk på å vinne kunder i de laveste aldersgruppene. Dette skulle de gjøre ved å ta i bruk Sidekick-plattformen som Microsoft tidligere har kjøpt. Men Microsoft ville angivelig gjøre alt fra bunnen av med Windows-teknologi. 

Store forsinkelser

Dette skal ifølge kilden ha forsinket telefonene 18 måneder, og operatøren Verizon som er Microsofts partner på Sidekick/Kin-telefoner skal ha blitt utålmodige. Dette skal ha ført til at de ikke ønsket å tilby Kin til så lave priser som Microsoft og Verizon skal ha vært enige om.

Det skal også være andre interne stridigheter i Microsoft som har gjort Kin-prosjektet vanskelig. Du kan lese mer om dette på Engadget.com.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.