Microsoft dropper Kin

Microsofts egen mobilserie, Kin, avlives kun et par måneder etter at den ble lansert.

Microsoft dropper Kin

Microsofts egen mobilserie, Kin, avlives kun et par måneder etter at den ble lansert.

I april lanserte Microsoft sin egen serie mobiler. I første omgang ble to telefoner lansert, Kin One og Kin Two. I dag, to og en halv måned senere, melder Microsoft at de legger ned hele prosjektet.

I en pressemelding skriver Microsoft at de ikke kommer til å selge Kin i Europa, og at de sender avdelingen som har jobbet med Kin inn i Windows Phone 7-avdelingen. De nåværende Kin-telefonene vil fortsatt selges i USA, men serien er for alle praktiske formål død.

Overraskende

Dette er mildt sagt et overraskende trekk fra Microsofts side. Kin har ikke vært i salg mer enn noen uker, og det spekuleres i om salgstallene er dramatisk dårlige.

En kilde som skal ha god innsikt i hva som foregår hos Microsoft sier til Engadget at Kin-prosjektet begynte som et forsøk på å vinne kunder i de laveste aldersgruppene. Dette skulle de gjøre ved å ta i bruk Sidekick-plattformen som Microsoft tidligere har kjøpt. Men Microsoft ville angivelig gjøre alt fra bunnen av med Windows-teknologi. 

Store forsinkelser

Dette skal ifølge kilden ha forsinket telefonene 18 måneder, og operatøren Verizon som er Microsofts partner på Sidekick/Kin-telefoner skal ha blitt utålmodige. Dette skal ha ført til at de ikke ønsket å tilby Kin til så lave priser som Microsoft og Verizon skal ha vært enige om.

Det skal også være andre interne stridigheter i Microsoft som har gjort Kin-prosjektet vanskelig. Du kan lese mer om dette på Engadget.com.

Kilde: Engadget.com

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå