MOBIL

Micro-USB for alle

Det har vært snakk om dette lenge, men nå ser det ut til at saken er avgjort. I fremtiden lader du med Micro-USB.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. okt. 2009 - 15:11
Vis mer

Å lade telefonen når du er hjemmefra burde i teorien være den enkleste saken i verden. Alt som kreves er et strømuttak og en lader som passer. Problemet frem til nyere tid har vært at produsentene har levert vidt forskjellige ladeplugger sammen med telefonene sine. Enda verre er det at enkelte produsenter av en eller annen grunn vekslet mellom flere forskjellige ladestandarder i sine egne produkter.

Samsung, Siemens og LG var i en periode verstingene her, med ny ladeplugg opptil flere ganger i året, mens Nokia har på sin side operert med minst fire forskjellige plugger.

Produsentene gjør slutt på galskapen

I februar i år gikk GSMA (GMS Association) og 17 mobilprodusenter og operatører inn i en avtale om å jobbe mot en felles ladestandard. Standarden som ble valgt var Micro-USB, som allerede i dag brukes av i svært mange mobiltelefoner. Prosjektet fikk navnet UCS (Universal Charging Solution). Det er bare dager siden den ferdige standarden ble godkjent av ITU (International Telecommunications Union).

Dette er gode nyheter, ikke bare for deg som irriterer deg over å gå tom for strøm uten å ha lademuligheter, men også for miljøet. Den nye standarden skal være mindre energikrevende, og kunne redusere strømforbruket for mobillading med 50 prosent på global basis. Etterhvert som det kommer nye telefoner på markedet, vil gammeldagse, proprietære standarder gradvis forsvinne. På sikt vil det ikke være behov for å legge ved ladere i esken når nye mobiltelefoner selges, noe som vil redusere mengden elektronisk avfall med svimlende 51 000 tonn per år.

Kilder: Mobiledevdesign.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.