IT

Mettet mobilmarked i Europa

NOKIA N93: Mobiltelefon, digitalkamera (3,2 megapixel), videokamera, 3G-telefon med trippel GSM,  EDGE  radio, osv. osv.
NOKIA N93: Mobiltelefon, digitalkamera (3,2 megapixel), videokamera, 3G-telefon med trippel GSM, EDGE radio, osv. osv. Bilde: Nokia
Finn Halvorsen
23. juni 2008 - 06:57

Nedgangen i Vest-Europa var såpass stor som 16,4 prosent. Sony Ericsson er kanskje det selskapet som har merket metningen i Europa mest, spesielt på mer avanserte telefoner. Det har da også ført til at Sony Ericsson er blitt skjøvet fra fjerde til femte plass på listen over verdens største mobiltelefonprodusenter.

Gartner sier imidlertid i sin rapport at de sannsynligvis vil ta tilbake fjerdeplassen i løpet av året med sine varslede nye produkter i midtsegmentet, som kommer for fullt på markedet til høsten.Holder stand

Nokia har klart seg bedre og holder stand som verdens desidert største mobiltelefonleverandør med en markedsandel på 39,1 prosent. Gartner mener dette skyldes deres brede og komplette produktportefølje. De påpeker samtidig at Nokia vil møte en stadig sterkere konkurranse i tiden som kommer.

– For å holde seg i tet må Nokia fortsette å integrere stadig nye funksjoner inn i mobiltelefonene sine, og samtidig forbedre både brukervennlighet og design, skriver Gartner i sin rapport.En god nummer to

Motorolas problemer fortsetter. De var for ikke lenge siden verdens nest største mobilprodusent. På listen for første kvartal i år ligger de på tredjeplass. De har imidlertid ikke annonsert vesentlige nyheter for høsten, i motsetning til konkurrentene. Gartner mener derfor at sjansen for at nummer fire på listen, LG, vil gå forbi i løpet av kort tid.

Samsung holder imidlertid koken som en god nummer to i mobilmarkedet med en andel på 14,4 prosent. De har satset tungt på berøringsskjermer, som har fått stor oppmerksomhet etter at Apple introduserte sin iPhone.

- Men Samsung må styrke sitt lavsegment for å kunne beholde eller styrke sin posisjon, mener Gartner.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.