TRAFIKK OG ITS

Metrobussen i Trondheim fikk Kollektivprisen 2019

Trøndelags fylkeskommunale kollektivselskap, AtB, vant prisen for omleggingen til metrosystem i Trondheim.

Metrobussen i Trondheim.
Metrobussen i Trondheim. Foto: AtB
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. nov. 2019 - 15:53

Det var en stolt administrerende direktør Janne Sollie i AtB som denne uken tok imot årets Kollektivpris under Kollektivkonferansen 2019 i Oslo.

Juryen sier at AtB har gjort store endringer for å utvikle kollektivtrafikken i Trondheim ut fra grundig innsikt om de reisendes behov. Det er spennende grep som er tatt, der de har sett at det ikke går å lappe på eksisterende løsninger, og de valgte derfor å legge om hele systemet.

Dette krever også stort politisk mot av eierne og Trondheim kommune, mener juryen.

Administrerende direktør Janne Sollie i AtB takker for prisen, leder i Stortingets Transportkomité Helge Orten (H) er utdeler, og juryleder Helena Leufstadius, direktør i Svensk Kollektivtrafik, ser på.
Administrerende direktør Janne Sollie i AtB takker for prisen, leder i Stortingets Transportkomité Helge Orten (H) er utdeler, og juryleder Helena Leufstadius, direktør i Svensk Kollektivtrafik, ser på.

De har i flere år visst hvor de skulle, og har planlagt omleggingen som ble gjort 3. august i år gjennom lang tid. Det har krevd mye av hele organisasjonen, og det står det respekt av.

AtB har forenklet folks liv gjennom å bygge opp et helhetlig tilbud som støtter opp under de faktiske reisestrømmene som de tidligere ikke dekket. De har videre laget nye og bedre informasjonssystemer, innført avviksmeldinger, kjøpt inn moderne metrobusser og innført et system med åpen billettering. Og alle tiltakene er gjort for at det skal bli lettere for folk å reise kollektivt, går det fram av begrunnelsen.

AtB beskrives av juryen som nytenkende ved å legge til rette for framtidig mobilitet. De har samarbeidet med mange, og har involvert ulike kundegrupper gjennom brukertester.

Både juryeleder Hanne Nettum Breivik og prisvinner Espen Lauvlund Nilsen fra Troms fylkeskommune er fornøyd med årets ITS-pris.
Les også

Løser vei-problemer: – At de ikke skal vite det er tragisk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.