T2

Mesterverk på lerret

Dag Yngve Dahle
23. feb. 2008 - 08:00

BRISTOL: De hadde slått seg sammen da Lionsgate Films og BBC skulle lansere Blu-ray-utgivelsen av naturfilmen Earth, som er filmversjonen av BBC-serien Blue Earth.

Tre på en gang

Vi var nemlig vitne til en trippellansering. Lionsgate lanserte filmen, mens Projectiondesign lanserte high-end-projektoren Aurora Optix og Denon lanserte surroundforsterkersettet AVP-A1HD/POA-AIHD.

- Vi er stolte av at filmselskapet brukte denne projektoren under produksjonen av filmen Earth. Vi vil gi folk samme bildekvalitet som de får fra de beste 70 tommer store LCD-TV-ene, sa Projectiondesigns Joe Manning under seansen.

Aurora-serien vil i løpet av året erstatte selskapets Action-serie.

Aurora Optix vil koste et par hundre tusen kroner (intet mindre). Denons 7-kanals-forsterkersett, som består av en forforsterker og en effektforsterker, vil koste cirka 128.000 kroner i Norge.

Seriøst

- Mange har spurt oss når vi igjen ville komme med et slikt forsterkersett for hjemmekino. Når vi nå gjør det, lanserer vi produkter for seriøs hjemmekino, sa Roger Batchelor, Denons produktsjef i Storbritannia.

Med slike kvalitetsprodukter i spann med høyttalere fra Bowers & Wilkins lå alt til rette for virkelig å få det beste ut av BBCs slående naturfilmproduksjoner i HD-kvalitet.

Og vi ble ikke skuffet.

Bildene som danset over lerretet var rett og slett slående. Det sies at film er best på kino, men kvaliteten her var betydelig bedre enn det vi får servert på kino.

Detaljrikt

Vi så små detaljer i pelsen til aper som vadet i Okavango-deltaet. Vi så strukturen i huden til svømmende hval i azurblått vann. Og vi så hvor mektig verdens fossefall kan være, sett ovenfra.

Mektig.

Lyden? Kraftfull og uten forsinkelse i subwooferen, som er et kjent problem med hjemmekinoanlegg.

En rekke eksperter har vært involvert i arbeidet med å gjøre Blue Earth-opptakene om til film i HD-kvalitet. Ut fra det vi fikk se, har de lykkes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.