ARKIVNYHETER

Mesta vinner asfaltkontraktene i sør

Jarle Skoglund
8. mars 2011 - 15:23

Totalt 25 asfaltkontrakter er lagt ut av Statens vegvesen i region Sør, og ved anbudsåpning i dag er det Mesta som ligger an til å komme best ut av årets konkurranse. Selskapet ligger lavest på seks av kontraktene, og vil dermed kunne sikre seg oppdrag i landsdelen for tilsammen 57 millioner kroner. Det er i Buskerud og Vestfold at Mesta vil legge denne asfalten når sommeren kommer.

Taperen er NCC Roads, som etter å ha hatt 13 kontrakter i sør fjor, i år ser ut til å komme tilbake med bare tre. Veidekke Industri, som i fjor sikret seg åtte kontrakter, ligger an til å få fire i år.

I kroneverdi er imidlertid tildeling mellom "de fem store", mere jevn. NCC Roads AS får en markedsandel på 15 %, Skanska Asfalt AS 15 %, Veidekke 20 %, Lemminkäinen 27 % og Mesta as 17 %.Skanska på banen

Ellers ser det ut til at Skanska Asfalt sikrer sin gjeninntreden på oppdrag for Statens vegevesen. I fjor var de nesten ute av markedet på landsbasis, mens anbudsåpningen i sør viser at de i Vest-Agder vil sikre seg fire kontrakter til en verdi på rundt 50 millioner kroner.

Lemminkainen ligger lavest på tre kontrakter, mot to i fjor, mens Asfalt Sør sikrer seg to av kontraktene i Vest-Agder.God konkurranse

Regionansvarlig for asfaltering i regeion Sør, Jens Lofthaug, sier at de er fornøyd med at det er mange tilbydere pr. kontrakt, samt at de oppnådde kontraktsprisene ligger ca. 8 prosent lavere enn byggherreoverslaget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.