BYGG

Mesta skriker etter ingeniører

STORT BEHOV: Mesta gjør i disse dager ekstra fremstøt for å sikre seg flere ingeniører.
STORT BEHOV: Mesta gjør i disse dager ekstra fremstøt for å sikre seg flere ingeniører.Bilde: Mesta/Bo Mathisen

Veier skal bygges og veier skal forbedres, tunneler skal sprenges og bruer reises.

Mesta har flust med oppgaver for ingeniører. Helt eksakte tall har Mesta likevel ikke.

- Vi har som mål å rekruttere 10 nye traineer hvert år, hovedsakelig med ingeniørkompetanse. Målet er totalt å ansette 40-50 ingeniører som kan gå inn som anleggsledere og i andre tekniske stillinger i selskapet, sier organisasjons- og personaldirektør i Mesta, Jan Øyri.

Spesialister

Det er først og fremst ingeniører innen byggfagene og med spesialkompetanse innenfor geomatikk, og innen fagfeltet industriell økonomi som Mesta er på utkikk etter.

– Utfordringen ligger i å få tak i disse folkene. Det er stor rift om rekrutteringen av ingeniører innen bygg og anlegg som følge av aktiviteten i markedet. Samtidig utdannes det færre sivilingeniører fra ingeniørhøyskoler enn antallet som går av med pensjon, sier Øyri.

Ansvar

Han lover interessante og utfordrende oppgaver til de som ansettes.

– Dessuten vil de tidlig få ansvarsfulle stillinger, og vi har lønnsbetingelser som er konkurransedyktige i markedet, sier Øyri.Hele landet

Han fremhever videre mulighetene for faglige utfordringer landet rundt.

– De vi ansetter vil jo også få være med på å forme et nytt selskap der vi også tilbyr lederutvikling og muligheter for etter- og videreutdanning.

En sak er situasjonen og behovenbe i dag, men hvordan ser markedet ut for Mesta om fem år?

– Slik vi ser det vil den være god. Bedre enn den er i dag. Mesta er en sikker arbeidsplass, og vi er klare til å bygge nye, flere og bedre veier, sier personaldirektøren.

Utfordringer

Han hevder at Mesta er en attraktiv mønsterbedrift.

– Vi ønsker å fremstå som en bedrift som er til å stole på, vi har interessante og utfordrende jobber, og vi ønsker at de som er ansatt hos oss skal være stolte av å jobbe i Mesta, sier Jan Øyri.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.