NYHETER

Mesta sikrer riksveg 617

Vegvesenet har gitt Mesta i oppdrag å utbedre 3,5 km av riksveg 617 på Vågsøy i Nordfjord. Driving av den 660 meter lange Skåratunnelen inngår i oppdraget. Kontraktsummen er på 73 823 554 kroner.

24. mars 2006 - 08:08

Vågsøy ligger i kommunen med samme navn. Vegen som skal utbedres går mellom Måløy og Raudeberg. Dagens veg holder svært lav standard, en kort strekning er også rasfarlig. Så sent som i desember i fjor ble en bil truffet av et steinsprang. Føreren slapp med skrekken og en knust frontrute. Denne strekningen skal erstattes med tunnelen.

Det er ikke avsatt egen plass til myke trafikanter på dagens veg. Når utbedringen er ferdig, blir det gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen på dagstrekningene, men ikke gjennom tunnelen. Gående og syklende blir henvist til nåværende veg. Hvis det skulle legges g/s-veg gjennom tunnelen, måtte profilet økes fra T 8,5 til T 11. Vegvesenet mener at nytten av en slik utvidelse ikke står i forhold til kostnadene. Rasene går sent på høsten og om vinteren når gangtrafikken er minimal. Dessuten ble skjæringene på den rasfarlige strekningen sikret etter det siste raset.

Da oppdraget ble lyst ut, var fristen for ferdigstillelse satt til 23. juni neste år. Senere ble den utsatt til 2. oktober etter oppfordring fra anbyderne.

Prosjektet får ikke rassikringsmidler. De totale omkostningene, som er beregnet til 100 millioner kroner, dekkes med ordinære riksvegmidler. Prosjekteringen er utført av Asplan Viak.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.