NYHETER

Mesta satser på maskinsalg

Mesta og Tertnes Holding går sammen om et nytt konsern for salg og vedlikehold av maskiner og utstyr for anleggssektoren.

Redaksjonen Våre Veger
18. des. 2012 - 09:32

Det nye konsernet vil få 190 ansatte og forventes å omsette for 300 millioner kroner i 2013.

Konsernetableringen vil skje ved at Mesta og Tertnes Holding Industri etablerer ett nytt selskap som skal eie selskaper som i dag eies av Mesta og Tertnes Holding Industri.

 

Navn: Yours Equipment Holding

Det nye morselskapet vil hete Yours Equipment Holding. Mesta og Tertnes Holding Industri skal eie 50 prosent hver av det nye selskapet.

Mesta vil legge Mesta Verksted inn i Yours Equipment Holding.

Tertnes Holding Industri vil legge inn selskapene Motorsalg, Yours Equipment, Øverum Slitedeler og Presis Verksted i Yours Equipment Holding.

Det nye konsernet vil være en komplett tilbyder av maskiner, utstyr og deler fra store og anerkjente internasjonale leverandører, og vil ha samlokaliserte verksteder og salgskontorer over hele landet.

 

Sterkere sammen

- Den industrielle begrunnelsen for den nye etableringen er at god dekning på service og verkstedtjenester vil generere maskinsalg og en tilstedeværende salgsorganisasjon vil generere verkstedtjenester. Det nye konsernet har klare vekstambisjoner og får en større gjennomslagskraft i markedet enn selskapene ville fått hver for seg, sier adm. direktør Harald Rafdal i Mesta.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I løpet av 1. kvartal skal Mesta og Tertnes Holding gjennomføre en prosess med formelle avklaringer. Når disse avklaringene er gjennomført og godkjent av de to selskapenes styrer, vil det nye konsernet bli etablert.

 

Selskapene vil ha samme navn som før

- For de ansatte vil det nye konsernet ikke innebære store endringer. De fem selskapene vil ha samme navn, samme lokalisering og samme ledelse som i dag. Alle datterselskapene vil videreføre sin eksisterende kundeportefølje, sier Rafdal.

Yours Equipment Holding vil ha en konsernsjef som skal lede konsernet. Denne personen er ikke ansatt per dags dato, men vil ha tilhold i Bergen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.