ARKIVNYHETER

Mesta: Omsetningen ned 23 prosent

- Jeg er fornøyd med at vi forbedrer oss også dette kvartalet, sier konsernsjef Harald Rafdal.
- Jeg er fornøyd med at vi forbedrer oss også dette kvartalet, sier konsernsjef Harald Rafdal.
Jarle Skoglund
1. sep. 2010 - 09:05

Resultatet i Mesta ble i 2. kvartal på minus 30 millioner kroner, som er en forbedring på 12 millioner kroner sammenlignet med 2009.

Omsetningen gikk imidlertid ned med 23 prosent i 2. kvartal til 1 milliard kroner. Samtidig er ordrereserven per 30.06 økt fra 5,5 milliarder kroner i 2009 til 6,9 milliarder kroner i 2010.Reduserte driftskostander

En viktig årsak til forbedringene er reduksjon i driftskostnadene. De er i 2. kvartal redusert fra 1 348 millioner kroner i 2009 til 1 036 millioner kroner i 2010. Det er resultatmessig framgang, eller resultater på linje med fjoråret, for alle selskapene, med unntak av Mesta Asfalt og Mesta Stein. Bakgrunnen for at disse to selskapene har dårligere tall enn i 2009, er at Mesta Asfalt vant få asfaltkontrakter for Statens vegvesen i årets anbudskonkurranse.

Staten ble tidligere i år pålagt av ESA å kreve tilbake 129 millioner fra Mesta, på grunn av for mye utbetalt statsstøtte i forbindelse med etablering av Mesta i 2003. Dette beløpet tilbakebetalte Mesta i 2. kvartal. Denne utbetalingen har ikke resultateffekt, kun balanseeffekt. Til tross for utbetalingen har Mesta en meget god soliditet. Per 30.06 var egenkapitalandelen på 50,4 prosent.- Fornøyd

- Jeg er fornøyd med at vi forbedrer oss også dette kvartalet. Til tross for betydelig fall i omsetning har vi greid å tilpasse kostnadsnivået og samtidig oppnådd sterk vekst i ordrereserven. Det er vi fornød med i en markedssituasjon som preges av tøff konkurransen og lave marginer, sier konsernsjef Harald Rafdal.

Både skadetallene og sykefraværet utvikler seg også i riktig retning, melder selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.