DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Mesta og Harveland inngår partnerskap

Mesta og Harveland inngår gjensidig samarbeid om arbeidsoppdrag innen drift og vedlikehold av vei og veianlegg.

Mesta og Harveland inngår gjensidig samarbeid om drift og vedlikehold
Mesta og Harveland inngår gjensidig samarbeid om drift og vedlikehold Foto: Mesta
Thor SøndenaaJournalist
24. juli 2023 - 10:56

Det er særlig innen asfaltering og gravearbeid de to bedriftene nå innleder et særlig og gjensidig samarbeid. Mesta har ulike forretningsområder og virksomhet over hele landet. En av Mestas kontrakter i Rogaland, Dalane-kontrakten, går ut 31. august, skriver de to partnerne i en felles pressemelding.

Vi ønsker å opprettholde aktiviteten her, både for å beholde kompetansen og de gode folkene vi har. Samtidig kan vi utvide oppdragene og gi tilbud i et voksende privat marked, sier Tor Reidar Tandrevoll, prosjektleder i Mesta. Mesta beholder derfor anleggsavdelingen og flytter inn i ny rigg på Tengs i Egersund i august- september. Samarbeidet innebærer også kontorfellesskap på Kverneland, skriver de videre.

Les også

Uværet stenger veier og feiet ferge inn i butikk i Ålesund

Utfyller hverandre

 – Vi har lang erfaring med godt samarbeid gi utfyller hverandre godt og vi passer gode sammen.
Samarbeidet betyr at vi kan tilby større jobber og ekstra bistand til offentlige og private kunder, sier Tor Harveland i Harveland AS. Han er fornøyd med avtalen som gir begge muligheter til å vokse i markedet.

For Mesta vil det være særlig aktuelt å ta på seg graveoppdrag, mens for Harveland vil det være særlig aktuelt å ta på seg asfaltfresing og asfaltering.

Ledende kompetanse

Harveland har sin virksomhet i Rogaland, primært Sør-Rogaland (sør for Boknafjorden). Harvelands virksomhet omfatter entreprenør- og transporttjenester, med særlig kompetanse og kapasitet innen asfaltfresing og asfaltering.

Mesta er landets ledende entreprenør av drift og vedlikehold av vei, som betyr bred kunnskap. Mesta har kapasitet og kompetanse innen drift og vedlikehold av vei, fjellsikring, bru- og kaivedlikehold, bane, tunell og andre vanlige entreprenørtjenester som f.eks. graving.

Ser fram til samarbeidet

Tor Reidar Tandrevoll har jobbet i Mesta siden 2017 og vært prosjektleder siden 2021 i Dalane-kontrakten. Han vil være ansvarlig for aktiviteten som Mesta tilbyr i sør-Rogaland.
- Jeg vil på vegne av Mesta takke kunder, underentreprenører og leverandører for bra samarbeid og ser frem til videre samarbeid i sør-Rogaland, sier Tandrevold.

Oslo 20240123. 
Oddmund Løkensgard Hoel (Sp) tar over som forsknings- og høyere utdanningsminister etter at Sandra Borch (Sp) trakk seg fredag 19. januar 2024. Her under nøkkeloverrekkelse i Kunnskapsdepartementet.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Les også

Klare forventninger til ny minister: – Vi står overfor en kompetansekrise

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.