ARKIVNYHETER

Mesta og Hæhre utvider E 6

Tidligere var det tre kjørefelt på tre strekninger mellom Hovinmoen og Dal. Etter flere ulykker ble to av dem bygd om til brede midtdelere. Bildet viser nordre ende av en av dem.
Tidligere var det tre kjørefelt på tre strekninger mellom Hovinmoen og Dal. Etter flere ulykker ble to av dem bygd om til brede midtdelere. Bildet viser nordre ende av en av dem. Bilde: Anders Haakonsen
26. nov. 2007 - 14:31

Parsellen Hovinmoen-Dal går gjennom kommunene Ullensaker og Eidsvoll i Akershus. Det er den sørligste av seks parseller på E 6 mellom Hovinmoen og Kolomoen. Avstanden mellom Hovinmoen og Dal er vel 10 km. Dagens to-felts veg går gjennom relativt flatt terreng. Den høye prisen for å utvide den har sammenheng med at E 6 ikke ble prosjektert med tanke på utvidelse i framtida. Alle kryss må derfor bygges helt om.

Bare seks promille skilte anbudene fra Mesta og AF Skandinavia da de ble åpnet, men kontrollregningen ga ingen forandring i rekkefølgen. Tildelingen av den andre kontrakten var det atskillig mindre spenning om. AF Skandinavia lå nest lavest også på den jobben, men med et forsprang på 9,3 prosent kunne Hæhre Entreprenør føle seg temmelig sikker. Eventuell usikkerhet gjaldt stortingsbehandlingen. Nå er den usikkerheten borte.

Mellom Skaberud og Kolomoen er det 12 km. Som navnet antyder, ligger denne parsellen lengst nord på den strekningen som er vedtatt utvidet til fire felt. Kolomoen er stedet der E 6 og riksveg 3 skiller lag. Hele parsellen ligger i Stange kommune i Hedmark.

Når en to-feltsveg utvides til fire felt er det vanlig å legge den nye kjørebanen parallelt med den gamle. På denne parsellen tilfredsstiller ikke geometrien på den gamle vegen dagens krav. På tre strekninger blir derfor den nye vegen lagt helt utenom dagens trasé. Disse har en samlet lengde på fire kilometer. 11 konstruksjoner inngår i parsellen. En av dem er en skråstagbru som fører riksveg 3 over E 6 på Kolomoen.

Begge parsellene skal være utvidet til fire felt innen oktober 2009.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.