Mesta måtte sprenge flere salver: Vegvesenet åpnet E6 i Ringebu torsdag

En ny steinblokk ble sprengt bort i fjellet over E6 nord for Fåvang onsdag formiddag.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. apr. 2019 - 20:25

E6 ved Elstadkleiva i Ringebu åpnet klokka 16 torsdag, med redusert framkommelighet i ett felt. Trafikken blir dirigert manuelt de første timene deretter blir det lysregulering, melder Vegvesenet Region øst.

E6 ble stengt ved Elstadkleiva sør for Ringebu mandag ettermiddag på grunn av rasfare. Geologiske undersøkelser viser at det er nødvendig å sprenge mer, før fjellsiden er tilstrekkelig sikret mot ras.

– Fjelloverflaten må bearbeides, slik at den blir så jevn som mulig for å unngå ras. Dette arbeidet er vanskelig og tidkrevende. Etter siste sprenging ser vi at fjellsiden er sprukket opp flere steder. Det er ikke mulig sikre fjellet godt nok, før mer stein er sprengt bort, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Mesta Fjellsikring fortsatte arbeidet med å sprenge utover dagen. Det ble sprengt minst én gang til.

Etter hver sprenging blir fjellet undersøkt av geolog for å se om det er nødvendig å sprenge mer, eller om fjellet er godt nok sikret, slik at arbeidet med å frakte bort masser kan begynne.

Anbefalt omkjøring for kjøretøy over 7,5 tonn går om riksvei 3 gjennom Østerdalen og fylkesvei 51 over Valdresflye, mens mindre kjøretøy skal følge skiltet lokal omkjøring.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.