NYHETER

Mesta lyser opp i Myrkdalen

Mesta har fått kontrakten på elektroinstallasjoner i Myrkdalstunnelen. Avgjørelsen ble tatt 10. juli. Mesta behøver ikke bekymre seg for at noen skal benytte seg av klagefristen. Ingen andre ga anbud på denne jobben. Kontraktsummen er 9 805 446 kroner.

Fjellet overfor riksveg 13 gjennom Myrkdalen er stupbratt, og rasfaren er overhengende hele året. Fra og med januar 2009 blir det mye tryggere å ferdes på vegen.
Fjellet overfor riksveg 13 gjennom Myrkdalen er stupbratt, og rasfaren er overhengende hele året. Fra og med januar 2009 blir det mye tryggere å ferdes på vegen. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
11. juli 2008 - 15:50

Mestas pris ligger ca. en halv million kroner over Vegvesenets overslag. I denne sammenhengen er det småpenger. Da drivingen av tunnelen ute på anbud, lå prisene så høyt at overslaget for de totale kostnadene måtte oppjusteres med over 50 millioner kroner. Det ligger nå på 150 millioner. Kruse Smith fikk hovedkontrakten.

Myrkdalstunnelen ligger i Voss kommune. Den er 960 meter lang i fjell, i tillegg kommer to portaler med en samlet lengde på 140 meter. Nå den åpnes i januar neste år, erstatter den en svært rasfarlig strekning på riksveg 13 gjennom Myrkdalen.

Mesta skal levere og montere alt teknisk utstyr i tunnelen, inkludert lysarmaturer, nødstasjoner, skilt og vifter. Oppdraget omfatter også montering av veglys på en kort dagstrekning på hver side av tunnelen.

Anleggsarbeidet på dagstrekningene er svært krevende på grunn av sidebratt terreng. På det høyeste er skjæringene er over 30 meter høye. På den ene siden av tunnelen skal det tas ut 60 000 kbm. Om sommeren er det ekstra vanskelig å arbeid på grunn av stor turisttrafikk. Vegen har derfor vært stengt forbi anleggsområdet om natten. Fra og med 12. juli er fri ferdsel hele døgnet i tre uker framover på grunn av ferieavvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.