ARKIVNYHETER

Mesta leder stort i Hordaland

Den som får kontrakten for området ASOLA, får ansvar for fylkesveg 229 i Øygarden kommune. Den har en beskjeden standard helt ytterst mot havet lengst i nord.
Den som får kontrakten for området ASOLA, får ansvar for fylkesveg 229 i Øygarden kommune. Den har en beskjeden standard helt ytterst mot havet lengst i nord. Bilde: Google
15. feb. 2012 - 15:39

Nr. to er NCC Roads med et anbud på 177,3 mill. Derfra er det et solid sprang til to firmaer fra Bergen: Presis Gruppen (248,2 mill.) og Rivenes (335,7 mill.).

Kontraktsperioden går fra 1. september i år til 31. august 2017. Som vanlig har Vegvesenet opsjon på et års forlengelse.

Området ASOLA omfatter kommunene Sund, Fjell, Øygarden og Askøy og en del av Bergen. Det litt spesielle navnet er laget av ordene Askøy, Sotra og Laksevåg. Kommunene Sund og Fjell ligger på Sotra. Laksevåg er en tidligere kommune som nå er fusjonert med Bergen.

Den som får kontrakten, får ansvar for drift og vedlikehold av 306,3 km fylkesveg, 16,6 km riksveg og 44,7 km gang/sykkelveg.

Mestas kontrakt for inneværende fem-årsperiode er på knapt 97 millioner. Prisstigning og forandringer i konkurransegrunnlaget forklarer det meste av prisforskjellen mellom gammel kontrakt og nytt anbud.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.