NYHETER

Mesta leder på Vestlandet

Mesta har gitt lavest anbud på to driftskontrakter på Vestlandet. Det ene gjelder området Ytre Sunnfjord og er på 113,3 millioner kroner. Det andre gjelder Vestnes kommune og er på 55,8 millioner.

12. feb. 2013 - 14:49

Kampen om Ytre Sunnfjord er jevnere enn anbudskonkurranser om driftskontrakter pleier å være. Veidekke er nr. to med 118 mill., NCC er nr. tre med 122,7 mill. Vegvesenet fikk også inn anbud fra Risa (139,9 mill.) og E. Opedal & Sønner (159,6 mill.).

Navnet på området er misvisende. Ytre Sunnfjord omfatter kommunene Bremanger og Flora og deler av kommunene Gloppen og Naustdal. Flora og Naustdal ligger i Sunnfjord, Bremanger og Gloppen ligger i Nordfjord.

I området er det 36,7 km riksveg, 395,8 km fylkesveg og 6,9 km gang/sykkelveg.

Driftskontrakten gjelder i fem år fra 1. september med opsjon for byggherren på et års forlengelse. Mesta har kontrakten i inneværende periode.

I området Vestnes har Mesta en mye klarere ledelse. Konkurrentene er Veidekke (76,2 mill.) og J. O. Moen Anlegg fra Rauma (77,8 mill.).

Området omfatter Vestnes kommune i Romsdal og en liten del av kommunene Rauma og Ørskog. Her er det 60,9 km riksveg, 55,3 km fylkesveg og 8 km gang/sykkelveg.

Vestnes er et nytt område. Inneværende periode inngår det i et større område som heter Indre Romsdal. Det blir nå splittet opp både geografisk og når det gjelder oppgaver. I neste periode, som også begynner 1. september og varer fem år, kommer den aktuelle driftskontrakten hovedsakelig til å dreie seg om vintervedlikehold. Kantslått, oppsetting av brøytestikker, drift av rasteplasser og grøntanlegg, skogrydding og renhold av tunneler setter ut på egne entrepriser.

Byggeleder Per Brandli er fornøyd med resultatene av oppdelingen hittil. - Vi har fått mye større interesse for oppdragene enn forrige gang, og prisnivået er akseptabelt, sier han.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.