ARKIVNYHETER

Mesta lavest på g/s-veg i Nordfjord

Gang/sykkelvegen skal komme inn i bildet på venstre side av rv 15. Like bortenfor traktorvegen i forgrunnen skal den gå i kulvert under riksvegen og fortsette på den andre siden. Traktorvegen blir flyttet.
Gang/sykkelvegen skal komme inn i bildet på venstre side av rv 15. Like bortenfor traktorvegen i forgrunnen skal den gå i kulvert under riksvegen og fortsette på den andre siden. Traktorvegen blir flyttet. Bilde: Jørn Inge Grytten, Statens vegvesen
1. mai 2010 - 15:59

Gang/sykkelvegen går mellom Lid og Rysst i Eid kommune noen kilometer vest for Nordfjordeid. Alle anbyderne bortsett fra Mesta kommer fra Nordfjord og Sunnmøre. Nest lavest ligger Norsand fra Eid, som har gitt en anbud på 15,4 mill. Nr. tre er K A Aurstad fra Ørsta med 15,526 mill. De to siste anbyderne er Volda Maskin (16,515 mill.) og Lars Kveen fra Stryn (16,814 mill.).

Den siste tiden har Mesta ofte vært eneste riksentreprenør på oppdrag i denne prisklassen, men som regel har et lokalt firma sikret seg kontrakten. Denne ganger ser det ut til å bli full klaff for Mesta. Tidligere i uka ble det klart at samme firma får Vingetunnelen på Bremangersambandet som ligger noen få mil vest for gang/sykkelvegen langs riksveg 15. Det er en jobb til 264 millioner kroner.

Avstanden mellom Lid og Rysst er 2,5 km, men entreprisen omfatter ikke hele strekningen. Vegvesenet har tidligere satt ut en del av strekningen på egen entreprise. Kontrakten gikk til K A Aurstad. Innen 1. oktober neste år blir det sammenhengende gang/sykkel-veg på hele strekningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.