TUNNELER

Mesta i gang med elektro i Rødølstunnelen - veiåpningen på Filefjell planlegges i september

Driftsentreprenøren Mesta vil være ferdig med elektroarbeidet i Rødølstunnelen til sommerferien, lover Statens vegvesen. Dermed ligger det an til veiåpning i september.

Mesta har arbeidet i Rødølstunnelen i et par uker, og er i full gang med å gjøre de tilpasningene som må til for å få det elektriske anlegget ferdig.
Mesta har arbeidet i Rødølstunnelen i et par uker, og er i full gang med å gjøre de tilpasningene som må til for å få det elektriske anlegget ferdig. Foto: Rune Hjelen, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
27. mai 2020 - 10:45

4. mai fikk Mesta tilgang til Rødølstunnelen, etter at den spanske entreprenøren Aldesa ikke klarte å levere ferdigstilte elektroarbeider innen fristen 30. april.

Les også: E16 Filefjell: Vegvesenet avslutter kontrakten med Aldesa

– Vi har hatt en effektiv prosess med å ta stilling til omfanget av opprettingsarbeidet som må utføres, parallellt med at Mesta har startet både planlegging og utføring av arbeidet. Mesta vil i hovedsak være ferdig med sitt arbeid til sommerferien, sier prosjektleder Odd Erik Haugen i Statens vegvesen.

Brøytebil med biogass.
Les også

Biogass-biler: «Dau i motoren, god å kjøre»

To måneders testing

Etter det skal byggherre og vegtrafikksentralen (VTS) teste sikkerhetssystemene i den to kilometer lange tunnelen, før Vegdirektoratet i sin tur kan godkjenne tunnelen.

– Mesta har levert en god framdriftsplan, og siden de ikke får full oversikt over elektroanlegget før arbeidet er godt i gang, har de naturligvis lagt inn litt ekstra tid. Vi har inntrykk av at denne planen er gjennomførbar, slik at det er gode sjanser for at tunnelen kan åpne i september, seier Haugen.

Rødølstunnelen er del av veianlegget E16 Øye-Eidsbru, den siste delstrekningen på E16 Filefjell.

Her blir tørrmuren i det som kalles Minesvingen i Stalheimskleiva bygd opp igjen i august 2021.
Les også

Vegvesenet: Trenger flere fagfolk som har dreisen på slegga

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.