INDUSTRI

– Mest dramatiske jeg har opplevd

UROLIG: - Vi vurderer om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier Reiten til DN
UROLIG: - Vi vurderer om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier Reiten til DN Bilde: Aas, Erlend
Mona Sprenger
29. jan. 2009 - 07:26

– Det vi går gjennom nå, er uten sidestykke det mest dramatiske jeg har opplevd i min tid i Hydro, sier Eivind Reiten til Dagens Næringsliv.

"Intens vurdering"

Reiten sier det han varslet tirsdag ikke er dramatisk i seg selv, men at markedet de er i, fører til et behov for kapasitetsendringer av en helt annen dimensjon enn i de 12 årene han har vært i Hydro.

Betydelige kutter er allerede gjennomført. Nå står trolig nedleggelse av Hydros aluminiumsverk i tyske Neuss for tur. Verket har de høyeste kraftutgiftene i hele Hydro-konsernet og er i alvorlig trøbbel.

– Vi er inne i intens vurdering om vi nå skal gjøre ytterligere tiltak, særlig i Tyskland, sier Reiten til DN.

Kutt i staben?

I tillegg til produksjonskutt vil Reiten bruke de siste ukene i sjefsstolen til å vurdere Hydros stabsfunksjoner.

– Vi vil forsøke å forenkle stabs- og støttefunksjonene i både i de ulike forretningsområdene og på konsernnivå. Med dette vil vi både forenkle organisasjonen og ta ut betydelige kostnader, sier han til avisen.

Reiten har i over to år varslet at Hydro vil vokse, og har antydet større oppkjøp. Han avviser ikke at det kan skje i 2009.

– Det er jo åpenbart at det sitter trangere til nå. Men det er sannsynlig at man i 2009 får mer for en dollar enn for ett år siden. Det er en del av vår agenda for 2009 og 2010 at vi skal legge på oss. Men for øyeblikket er kapasitetstilpasning og kostnadskutt det som preger hverdagen, sier han.

– Ikke noe hyggelig

For tre uker siden varslet Reiten at han går fra Hydro 30. mars. Han er ikke bekymret for å overlevere selskapet til Svein Richard Brandtzæg tross den vanskelige markedssituasjonen:

– Men det er jo ikke noe hyggelig å gi over dette markedet. Men når vi vet hvem Brandtzæg er, så vil det gå aldeles utmerket.

Les også: Sommervikaren ble sjef i Hydro: – Sterkere fokus på teknologi

Hydro-aksjen har det siste året falt 57 prosent. Både aksjekursen og aluminiumsprisene er tilbake på 2002-nivå.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.