PRODUKSJON

Messe med åndenød

24. sep. 2001 - 14:55

Interkama har i mange år vært en av automatiseringsleverandørenes aller viktigste arenaer for lansering av store nyheter. Teknologiske nyvinninger, oppkjøp, samarbeidsavtaler og fusjoner står som regel i kø for å vinne besøkernes interesse. Men i år er det dødt.

Finner lite nytt

Besøkerne leter med lys og lykte etter nyheter som kan gi dem hakeslepp. Ingen av de 20 norske messebesøkerne tekblad.no har snakket med i dag kunne komme på en eneste nyhet med høy jøsses-faktor. Flere er overrasket over hvor liten messen virket i forhold til tidligere år.

De største utstillerne ser ut til å konsentrere seg om å vise fram de samme helhetlige konseptene som ble lansert på forrige Interkama for to år siden. Siden den gang er produktene blitt stadig mer forfinede og leveringsklare, og de ulike systemløsningene bedre sydd sammen til en helhet. Siemens visjon fra 1999 om Totally integrated automation er noen skritt nærmere realisering, og ABB har fått mer kjøtt på beinet på sitt Industrial IT-konsept.

Gode busser

Også busskrigen er tonet ned siden sist. Hovedkonkurrentene Profibus og Fieldbus Foundation har begge fine utstillinger hvor et stort utvalg feltbussutstyr fra en rekke ulike leverandører presenteres. I hver sin hall og på god avstand fra hverandre, vel og merke.

Messearrangørene har slått stort opp hvor mye progamvare og data det skulle bli i år. Løsninger for "Business processes" er en del av årets slagord. Riktig nok står det "e-business" med store bokstaver hos nesten alle utstillerne i programvarehallen, men IKT er langt fra så dominerende som det kunne virke på forhånd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.