PRODUKTNYHETER

Merking & datafangst

29. mars 2001 - 15:11

For å oppfylle kravene til automatisk lagerekspedering, har Bergensbedriften inngått avtale med Willett A/S som totalleverandør av systemer for merking og automatisk datafangst.

Alle de fire store norske dagligvarekjedene pålegger sine leverandørbedrifter å inngå nye og mer omfattende hente- og leveringsavtaler. Kravene omfatter både leveringsdyktighet, bestillingstider (avtalte hentetider), sammenstilling og fremsetting av gods, elektroniske pakksedler, innhold i fraktbrev, utveksling av paller, merking og ekspedisjon i henhold til standarder.

– Ikke minst er kravene betydelig skjerpet med hensyn til en effektiv og standardisert utregistrering av varer, sier controller Sølve Nilsen hos O. Kavli AS.

– Det stilles blant annet krav om at leverandører skal tilrettelegge sin ekspedisjon i henhold til gjeldende meldingsstandard for elektronisk pakkseddel. Merking av transportenheter skal skje i henhold til den internasjonale strekkodestandarden.

Leveransene omfattet både hardware (inline etiketteringsmaskiner, skannere etc.), komplett PC for styring av merkeutstyr, prosjektering, systemintegrasjon, installasjon, igangkjøring og testing. – Også nødvendig opplæring, utarbeidelse av bruker-manual og forslag til reservedelsliste inngikk i leveransen, forteller teknisk sjef Jan Erik Evanger hos Willett.

Programvaren er «skreddersydd» for bedriften. – Programpakken er meget fleksibel og kan bygges opp med nye moduler senere, poengterer Evanger og forteller at det utvikles egne programvarer for fabrikk og lager/transport-løsning.

Hovedtyngden ligger på lagersiden, hvor systemet baserer seg på bruk av håndterminaler og plukking av varer ved hjelp av radioskanner. Når ordren er komplett, skrives pakkseddel og nødvendig antall etiketter for merking av pallene ut. Dataene blir samtidig automatisk overført til økonomisystemet for klargjøring av EDI. Stikkord er 0-feil, sanntids datafangst og full sporbarhet. (kd)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.